Ενημέρωση με ένα κλικ

Σχολεία: Ακόμη 8.278 θετικά self test σε μαθητές

Ακόμη 8.278 νέα εν δυνάμει θετικά κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφτηκαν μετά από τη διενέργεια των προβλεπόμενων διαγνωστικών τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, στον ΑΝΤ1, δηλώθηκαν 8.278 θετικά self test μαθητών, στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Η υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως τα κρούσματα στα σχολεία μειώνονται κι αυτό οφείλεται στα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας και στην τήρηση τους από εκπαιδευτικούς και μαθητές, προσθέτοντας παράλληλα ότι αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζει.

Επίσης, η Ζέττα Μακρή είπε ότι αύριο, Τετάρτη, θα μοιραστούν νέα self test στους μαθητές, ενώ συμπλήρωσε πως σε κάθε σχολείο υπάρχει ένας υπεύθυνος covid στον οποίο μπορούν να προσφεύγουν οι γονείς για να λύνεται κάθε τους απορία.

Η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) από τα κρούσματα που διαπιστώνονται σε μαθητές στα σχολεία, μόνο το 30% οφείλεται στη σχολική δραστηριότητα και υπογράμμισε ότι τα παιδιά είναι προστατευμένα μέσα στο σχολικό περιβάλλον γιατί ελέγχονται.

Ακόμα, αναφέρθηκε και στις καταλήψεις στα σχολεία, οι οποίες την περασμένη Παρασκευή ήταν περίπου 300 αλλά βαίνουν μειούμενες και υπενθύμισε ότι σε αυτή την περίπτωση ενεργοποιείται η τηλεκπαίδευση, στην οποία δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν όσοι παίρνουν μέρος στην κατάληψη και κατά συνέπεια παίρνουν απουσίες.

Τέλος, ερωτηθείσα για την άδεια ειδικού σκοπού, είπε ότι εντός των επομένων ημερών αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις καθώς αναζητείται η χρυσή τομή, ώστε και οι γονείς που την έχουν ανάγκη να εξυπηρετηθούν, αλλά και να μη γίνει κατάχρηση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει