Ενημέρωση με ένα κλικ

Γκιώνης για τη μήνυση Φιντιρίκου και τις απειλές που δέχεται: «Δεν κρύβομαι και δεν φοβάμαι»

Μετά τις αποκαλύψεις που έφερε στο φως της δημοσιότητας, ο Ηλίας Γκιώνης, ο ακτιβιστής που στάθηκε στο πλευρό των θυμάτων και με τον τρόπο του τα βοηθάει να «ακουστούν», δέχεται απειλές για τη ζωή του.

Όπως και γνωστοποίησε στην εκπομπή «Πρωινό», ο ίδιος δεν έχει δεχτεί ακόμα τη μήνυση που υποστηρίζει πως έκανε εναντίον του ο Δημήτρης Φιντιρίκος. Επίσης, τόνισε πως δεν φοβάται ούτε το αυτόφωρο, αλλά ούτε και τις απειλές που έχει δεχτεί έως σήμερα.

«Ενημερώθηκα από τα Μέσα για αυτή τη μήνυση, δεν μου έχει παραδοθεί ακόμα. Φαντάζομαι υπάρχει και μια διαδικασία σε εξέλιξη. Αν και εφόσον τελικά, λάβω κάποια έγγραφα, θα ενημερώσω και το κοινό. Προς το παρόν, δεν έχω λάβει κάτι», είπε αρχικά.

Στην συνέχεια, πρόσθεσε πως δεν κρύβεται, αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μένει προστατευμένος. «Δεν κρύβομαι. Προφανώς, όμως, αφού το αυτόφωρο κρατάει δύο μέρες, φρόντισα να είμαι κάπου προφυλαγμένος. Το το αυτόφωρο ή το αν ισχύει η μήνυση είναι το τελευταίο που με απασχολεί, το έχω ξαναπεράσει στο παρελθόν», είπε.

Το μόνο που τον ενδιαφέρει, όπως τόνισε, είναι η ασφάλεια τόσο του ίδιου όσο και των θυμάτων. Μάλιστα, πρόσθεσε πως οι καταγγελίες που έχει γνωστοποιήσει είναι μόνο ελάχιστες από εκείνες που έχει λάβει από τα θύματα.

«Το κυριότερο που με απασχολεί είναι η ασφάλειά μου και η ασφάλεια των θυμάτων. Δέχομαι απειλές γενικού περιεχομένου, δεν θέλω να το πλατιάσω. Δεν φοβάμαι και θα το αποδείξω. Για εμένα, αυτό το πράγμα έχει να κάνει με εμένα και με τον κόσμο. Ξεκινάει από την κοπέλα που βιάστηκε και συνεχίζει για όλα τα υπόλοιπα θύματα που με εμπιστεύτηκαν», δήλωσε.

«Υπάρχουν θέματα που ανήκουν στον αθλητισμό, στην πυγμαχία πχ, υπάρχουν άτομα από ριάλιτι, αλλά και το μεγάλο κεφάλι. Επιχειρηματίες που έχουν τα χρήματα και τις άκρες να το στηρίξουν αυτό. Οι κοπέλες που μου έδωσαν τα στοιχεία λαμβάνουν και αυτές μηνύματα. Υπάρχουν κοπέλες που φοβούνται για τη ζωή τους. Και σκεφτείτε ότι έχω δημοσιοποιήσει το 1/10 από αυτά που έχω λάβει», είπε χαρατηριστικά.

Τέλος, απάντησε για το τι σκοπεύει να κάνει σε περίπτωση που κληθεί για κατάθεση από τις Αρχές. Όπως δήλωσε, δεν γνωρίζει ακόμα τι θα πρέπει να απαντήσει και σε ποιον, αφού τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση προέρχονται από ισχυρές οικογένειες και ακόμα και από την πολιτική σκηνή.

«Και να μου ζητήσουν να τους πω κάτι, δεν ξέρω ποιον να εμπιστευτώ από την ελληνική αστυνομία, γιατί με την έρευνα που έχω κάνει, έχω καταλήξει ότι υπάρχουν άτομα που τους καλύπτουν τους κύριους αυτούς. Όλο το κύκλωμα εμπλέκει μέσα και ονόματα πολιτικών, τα οποία είναι τεράστια. Όπως με ενημερώνουν οι δημοσιογράφοι, σύντομα θα βγουν στο προσκήνιο», τόνισε κλείνοντας ο Ηλίας Γκιώνης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει