Ενημέρωση με ένα κλικ

Οικονόμου: Οι απειλές Πολάκη στη Δικαιοσύνη συνιστούν εκτροπή

Δριμεία επίθεση κατά του Παύλου Πολάκη εξαπολύει ο Γιάννης Οικονόμου.  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, «προέβη σε απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης, οι οποίες συνιστούν ευθεία βολή στο Σύνταγμα και την Δημοκρατία στη χώρα μας».

Ο Γιάννης Οικονόμου τονίζει ότι το ολίσθημα του Παύλου Πολάκη συνιστά οιονεί εκτροπή, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει πως η κυβέρνηση καλεί «τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει έργω και λόγω τα λεγόμενα του βουλευτή του, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος στη γραμμή της εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Ο κ. Παύλος Πολάκης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, προέβη σε απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης, οι οποίες συνιστούν ευθεία βολή στο Σύνταγμα και την Δημοκρατία στη χώρα μας. 

Το ολίσθημα του κ. Πολάκη συνιστά οιονεί εκτροπή και καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει έργω και λόγω τα λεγόμενα του βουλευτή του, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος στη γραμμή της εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν το πράξει, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι συμφωνεί με το περιεχόμενο της τοποθέτησης του κ. Πολάκη και μοιράζεται μαζί του την ευθύνη. Σε μια τέτοια περίπτωση προσβάλει βαθύτατα το θεσμικό ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελληνικής Δημοκρατίας, επιδεικνύοντας ασυγχώρητη ασέβεια προς μια από τις τρεις θεμελιώδεις εξουσίες της ελληνικής Πολιτείας».

Τι είπε ο Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Καισαριανή ο πατέρας του Νίκου Παππά, Στέλιος, με θέμα τη Δικαιοσύνη, όπως μετάδωσαν τα «Παραπολιτικά FM», τόνισε πως «τη δεύτερη φορά Αριστερά» ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανανεώσει το δικαστικό σώμα.

Ο Παύλος Πολάκης μίλησε για την «επίκληση του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς» σημειώνοντας πάντως πως πρέπει να υπάρξει και το αποτύπωμα της διακυβέρνησης της Αριστεράς. Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε τη… «δημιουργία δεύτερης σχολής δικαστών, γιατί πρέπει να ανανεωθεί το σώμα»…

Ακόμα, ο πρώην υπουργός είπε: «Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου γι΄ αυτούς που είναι πάνω από 58,59, 60 ετών, και με γενναιόδωρο πρόγραμμα εθελουσίας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει