Ενημέρωση με ένα κλικ

Κυβέρνηση: Δεν μπορεί να γίνει τώρα χαλάρωση των μέτρων – Καμία παράταση για τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως καμιά χαλάρωση δεν μπορεί να γίνει προς ώρας λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των συμπολιτών άνω των 60 ετών, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι υποχρεούνται να κάνουν τον εμβολιασμό μέχρι την 16η Ιανουαρίου και είναι μια απόφαση που αφορά την προστασία της δικής τους ζωής ενώ εξήγησε πως δεν υπάρχει προαιρετική υποχρεωτικότητα και από τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.

Σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως μόλις δύο στα 80.000 τμήματα σχολείων είχαν κλείσει, γιατί είχε νοσήσει πάνω από το 50+1 των μαθητών ενώ μέσα από τα αυτοδιαγνωστικά τεστ σε 1,6 εκατ. μαθητές και εκπαιδευτικούς βρέθηκαν πάνω από 25.000 κρούσματα.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η τόνωση της απασχόλησης και, γι αυτόν το λόγο, μπαίνουν σε εφαρμογή 11 νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ και νέες δράσεις για 86.000 θέσεις εργασίας.

Βούληση της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια σε ακαδημαϊκούς χώρους, αλλά χρειάζεται και η συνεργασία των πρυτανικών αρχών με την Πολιτεία. Τα Πανεπιστήμια πρέπει και θα κάνουν το άλμα προόδου. Από την Δευτέρα ξεκινά στην Κομοτηνή η 4μηνη εκπαίδευση 400 ατόμων που θα στελεχώσουν τις ομάδες προστασίες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. «Όσα παρακολουθούμε από διάφορους τραμπούκους δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν συνολικά τα πανεπιστήμια», είπε χαρακτηριστικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει