Ενημέρωση με ένα κλικ

Ρωσία: “Τα Bayraktar είναι των Αμερικανων – Εξαρτώνται από την αμερικανική τεχνολογία”

Σύμφωνα με τους Ρώσους του argumenti.ru, τα τουρκικά drone εξαρτώνται πολύ περισσότερο απ’ όσο πιστεύεται σε εισαγόμενα εξαρτήματα, κυρίως αμερικανικά.

«Υπάρχουν (σ.σ. σε ένα Bayraktar) πραγματικά όλα τα βασικά στοιχεία ενός drone που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ», σημειώνουν οι Ρώσοι.

Όπως τονίζεται «αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο τα Bayraktar εμφανίζονται αποτελεσματικά στη δράση τους, ειδικά ενάντια στους ελαφρώς πειθαρχημένους Άραβες».

Αναφορικά με το κόστος των τουρκικών drone, αυτά χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα ακριβά.

«Σύμφωνα με αναφορές ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, το 2018, ένα συμβόλαιο για έξι μαχητικά drone, δύο σταθμούς ελέγχου και 200 ​​κατευθυνόμενους πυραύλους κόστισε στο Κίεβο 69 εκατομμύρια δολάρια», σημειώνεται.

Δηλαδή, όπως αναφέρουν οι Ρώσοι «δεν είναι φτηνό να πολεμάς με drones και μέχρι σήμερα έχουν ήδη καταστραφεί στη Συρία περίπου 40 τουρκικά drones Bayraktar και βαρύτερα drones ANKA-S (ANKA-S)».

Ρώσοι: Τα Bayraktar είναι των Αμερικανων αλλά ποιο τουρκικό drone ξεχωρίζουν

Οι Ρώσοι πάντως δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα τουρκικά ANKA-S, τα οποία «είναι ήδη εξοπλισμένα με σύστημα αυτόματης απογείωσης και προσγείωσης και δεν χρειάζονται δορυφορική πλοήγηση καθώς έχουν “αδρανειακά συστήματα καθοδήσης”».

Κατά συνέπεια, είναι σε θέση να εκτελέσουν μια αποστολή σε προ-προγραμματισμένα σημεία, να χτυπήσουν ή να λάβουν πληροφορίες αναγνώρισης και δεν χρειάζονται τηλεχειρισμό από τον χειριστή.

Μάλιστα χαρακτηρίζονται ως πλήρη ρομπότ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει