Ενημέρωση με ένα κλικ

Σχολεία: Ακόμα 9.688 κρούσματα από τα self test – Ξεπέρασαν συνολικά τα 25.000

Περισσότερα από 9.500 κρούσματα κορωνοϊού ανιχνεύτηκαν σήμερα από τα self test που έκαναν εκπαιδευτικοί και μαθητές. Συγκεκριμένα, σε 9.688 ανέρχονται τα θετικά self test μαθητών και εκπαιδευτικών.

Θα ακολουθήσει και τρίτο τεστ μεθαύριο, Πέμπτη, για την προσέλευση την Παρασκευή των μαθητών στο σχολείο. 

Τη χθεσινή ημέρα, το πρώτο τεστ εντόπισε 15.547 κρούσματα, εκ των οποίων 2.300 εκπαιδευτικών θετικών στον κορωνοϊό. Συνολικά τις τελευταίες 48 ώρες μαζί με τα χθεσινά 15.547, έχουν ανιχνευτεί 25.235 κρούσματα. 

«Είχαμε 15.000 θετικά self test και κοντά στα 10.000 σήμερα, που σημαίνει ότι αυτός ο κόσμος θα κυκλοφορούσε στην κοινότητα και δεν θα γνώριζε ότι νοσεί», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ακόμα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός είπε ότι χάρη στη λειτουργία των σχολείων γίνεται ο μεγαλύτερος δυνατός έλεγχος του πληθυσμού, καθώς από την Κυριακή έχουν γίνει 1,6 εκατομμύρια τεστ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε πως έγινε τεστ σε 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους, αριθμό που αποτελεί τον μεγαλύτερο που έχει γίνει μαζικά μέχρι σήμερα στη χώρα.

«Έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής, 15.547 κρούσματα», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας πως αυτά δεν θα είχαν βρεθεί χωρίς τα self test και θα μπορούσαν να προκαλέσουν, ενδεχομένως δεκαπλάσια κρούσματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας «όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα θα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να γνωρίζουν ότι είναι φορείς του ιού. Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του self test είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στην σχολική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει