Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορωνοϊός: Πότε θα γίνει η τέταρτη δόση του εμβολίου και ποιοι θα την κάνουν

Σύντομα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Αυτό ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της covid-19 θα γίνει σε συγκεκριμένη ομάδα πολιτών, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει σήμερα με θέμα τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένους, ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Γενικός Γραμματέας ξεκαθάρισε ότι είναι πιθανό να έχουμε απόφαση και σήμερα ή αλλιώς μπορεί να ληφθούν οι αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

Ωστόσο, ο Μάριος Θεμιστοκλέους διαβεβαίωσε πως τα συστήματα είναι έτοιμα για τις όποιες εξελίξεις. Ακόμα, στην ΕΡΤ αναφέρθηκε πως υπάρχουν ήδη περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση πως ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη.

Επίσης, ο Μάριος Θεμιστοκλέους εξήγησε πως πρόκειται προφανώς για άτομα που ανήκουν στους ανοσοκατεσταλμένους. «Η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν η Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου. Δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό», πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει