Ενημέρωση με ένα κλικ

Χριστίνα Αλεξοπούλου: “ΣΥΡΙΖΑ, ο μεγάλος ασθενής της πανδημίας”.

Αρθρο της Χριστίνα Αλεξοπούλου, βουλευτού Αχαΐας ΝΔ με τίτλο : "ΣΥΡΙΖΑ, ο μεγάλος ασθενής της πανδημίας".

Η πανδημία που ξεκίνησε από το 2020 έχει ανατρέψει την καθημερινότητα και την κανονικότητα όλων. Έχει δείξει πολλά σωστά και λάθος πράγματα της κοινωνίας αλλά και της πολιτικής. Το πιο μεγάλο και συγχρόνως πιο τραγικό είναι το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα που ήταν στην εξουσία για τέσσερα χρόνια και οδήγησε σε καταστροφικές συνέπειες την οικονομία και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, δείχνει να μην θέλει να επανέλθει στο δρόμο της κοινής λογικής.

Από την αρχή της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο πρόεδρός του, επιδίδονται καθημερινά σε έναν αγώνα φθηνής και παλιομοδίτικης αντιπολίτευσης στην Κυβέρνηση πάνω στο φλέγον ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας. Με αυτό το τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι ο μόνος πολιτικός ηγέτης που κάνει αντιπολίτευση στην Ευρώπη, εν μέσω των αλλεπάλληλων πανδημικών κυμάτων. 

Δυστυχώς επενδύει στην καταστροφή και την πόλωση, προσεγγίζοντας την πανδημία με όρους ψήφων και πολιτικού κόστους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο Αλέξης Τσίπρας δεν καταδικάζει το αντιεμβολιαστικό κρεσέντο του βουλευτού του και στενού του συνεργάτη Παύλου Πολάκη. Με όλες αυτές τις ενέργειες ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται συνεχώς κάτω από τον πήχη των απαιτήσεων της περίστασης αλλά και των προσδοκιών της κοινωνίας. Η συνεχής άρνηση έναντι τον μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση για την ασφάλεια των πολιτών απέναντι στην πανδημία αλλά και των οικονομικών επιπτώσεων αυτής, είναι μόνιμη επωδός. Ταυτόχρονα μάλιστα δεν προτείνει ουσιαστικά τίποτα και φτάνει μέχρι του σημείου, να ζητάει εκλογές εν μέσω νέου κύματος του ιού. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι μόνο εκεί αρνητικό, αφού προ ολίγων εβδομάδων καταψήφισε ουσιαστικά, με το παρών, ένα έργο πνοής και ασφάλειας για τη Δυτική Ελλάδα, τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου.

Η Κυβέρνηση δεν ακολουθεί τον πολιτικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ, επενδύοντας σε πράξεις και παράγοντας ουσιαστικό έργο. Είχε οργανωθεί από το τέλος του 2019 για αυτό που θα ερχόταν. Εξοπλίζοντας νοσοκομεία, υπερδιπλασιάζοντας τις κλίνες ΜΕΘ και προσλαμβάνοντας ιατρούς και νοσηλευτές. Η Κυβέρνηση μπόρεσε με επιτυχία να διαχειριστεί και τις τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία επιχορηγώντας επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Έχει οργανώσει ήδη την επόμενη μέρα, καταθέτοντας μία σοβαρή, αξιόπιστη και αναπτυξιακή πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης. Με την αξιοποίηση του οποίου, το 2022 θα υπάρξουν 11 δισ. ευρώ δημόσιες επενδύσεις, ενώ η χώρα έχει αποκτήσει ξανά την εμπιστοσύνη των διεθνών Οργανισμών και των αγορών.

Η αντιπολίτευση είναι εύκολη, ο δρόμος της δημιουργίας και του έργου είναι δύσκολος και για το καλό όλων των Ελλήνων η Κυβέρνηση έχει επιλέξει το δύσκολο δρόμο, αφήνοντας στην κρίση του λαού τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει