Ενημέρωση με ένα κλικ

Κεραμέως: «Από Δευτέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία θα ελέγχεται ένα τεράστιο τμήμα του πληθυσμού και θα ανιχνεύεται ο ιός»

«Τα σχολεία ανοίγουν παντού και πρέπει να δούμε τι γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Από Δευτέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία θα ελέγχεται ένα τεράστιο τμήμα του πληθυσμού και θα ανιχνεύεται ο ιός», επεσήμανε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, η υπουργός υπογράμμισε πως είναι συνειδητή απόφαση της Κυβέρνησης να επενδύσει σε αυξημένους ελέγχους για να διασφαλίσει την ατομική υγεία και την διά ζώσης εκπαίδευση και επεσήμανε ότι «η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που προβλέπει αναλυτικό πρωτόκολλο όταν υπάρχει κρούσμα στην τάξη και διευκρίνισε ότι όταν θα κλείνει ένα τμήμα θα γίνεται αμέσως τηλεκπαιδευση, που αποτελεί όμως όπως ανέφερε λύση έκτακτης ανάγκης και δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση».

Αναφερόμενη στα Πανεπιστήμια η υπουργός έκανε γνωστό ότι μέχρι την Δευτέρα θα υπάρχει κατευθυντήρια οδηγία σχετικά προκειμένου να υπάρχει ευελιξία στο ακαδημαϊκό και εξεταστικό πρόγραμμα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα self test η Νίκη Κεραμέως είπε δήλωσε ότι το διάστημα από τον Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο, το 84% των παιδιών που ανιχνευτήκαν θετικά σε εργαστηριακό έλεγχο είχαν κάνει προηγουμένως self test.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει