Ενημέρωση με ένα κλικ

Oι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα το 2022

Αποχαιρετούμε το 2021 κι υποδεχόμαστε το 2022 με τον καλύτερο τρόπο: τη λίστα με τις πιο αναμενόμενες ταινίες, που θα μας κρατήσουν συντροφιά όλο τον χρόνο. Αγαπημένοι ηθοποιοί επιστρέφουν σε ταινίες υψηλών προδιαγραφών, ενώ έφτασε η στιγμή να δούμε στη μεγάλη οθόνη παραγωγές που περιμένουμε πώς και πώς. Εντυπωσιακές ταινίες δράσης, κωμωδίες, περιπέτειες και δράματα έρχονται να μας κρατήσουν συντροφιά.

Παρόλα αυτά, μην ξεχνάμε ότι έχουμε μία εξελισσόμενη πανδημία που μπορεί να φέρει αλλαγές σε αυτές τις ημερομηνίες. Υπενθυμίζουμε ότι κάποιες ταινίες που βρίσκονται σ’ αυτή τη λίστα, όπως οι ταινίες του Tom Cruise, Top Gun: Maverick και Mission Impossible 7, αλλά και η ταινία Death in the Neal με πρωταγωνίστρια την Gal Gadot, είχαν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν πολύ νωρίτερα.

Οι καθυστερήσεις που έφερε ο κορονοϊός στις παραγωγές εξηγεί γιατί πληθώρα ταινιών του 2022 δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη τις ημερομηνίες κυκλοφορίας τους, όπως η πιο πρόσφατη συνεργασία του Martin Scorsese με τον Leonardo DiCaprio, τη συνέχεια του Midsommar του Ari Aster και του πολυδιαφημισμένου Knives Out 2 του Netflix.

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά ποιες είναι οι πιο αναμενόμενες ταινίες για το 2022, αλλά και πότε θα κυκλοφορήσουν (τουλάχιστον για όσες έχουμε μία επίσημη ανακοίνωση).

1. Scream (14 Ιανουαρίου)

Το Scream σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της διάσημης σειράς ταινιών, ενώ μάλιστα λειτουργεί και σαν συνέχεια. Οι λάτρεις των ταινιών τρόμου έχουν τώρα έναν επιπλέον λόγο να περιμένουν το 2022. Ο Ghostface επιστρέφει.

Ο Ghostface στην ταινία Scream

2. Aline (21 Ιανουαρίου)

Η ζωή της Celine Dion γίνεται επιτέλους ταινία και μετά το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ των Καννών το 2021 έρχεται επίσημα στη μεγάλη οθόνη. Μία ταινία της Valérie Lemercier που βασίζεται στη θρυλική ερμηνεύτρια.

3. Moonfall (4 Φεβρουαρίου)

Μετά το Don’t Look Up, άλλη μία ταινία με θέμα την παγκόσμια καταστροφή έρχεται το 2022. Πρωταγωνιστές είναι οι Halle Berry, Patrick Wilson κι ο John Bradley του Game of Thrones που προσπαθούν να σταματήσουν το φεγγάρι από το να συνθλίψει τη Γη.

To Moonfall, στις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2022

4. Marry Me (11 Φεβρουαρίου)

Πάνω στην ώρα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η Jennifer Lopez υποδύεται μία μεγάλη pop star, που αφότου ταπεινώθηκε δημόσια από τον διάσημο αρραβωνιαστικό της (Maluma), αποφασίζει να παντρευτεί έναν ξένο (Owen Wilson). Μία ρομαντική κομεντί που έχουμε ανάγκη!

Εικόνα από το Marry Me

5. Death on the Nile (11 Φεβρουαρίου)

Ο Ηρακλής Πουαρό επιστρέφει στο πολυαναμενόμενο sequel του Murder on the Orient Express. Αυτή τη φορά, ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ, που υποδύεται ο σκηνοθέτης της ταινίας Kenneth Branagh, ταξιδεύει στην Αίγυπτο για να σώσει ένα μυστήριο.

Εικόνα από τον θάνατο στο νίλο

6. The Batman (4 Μαρτίου)

Μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2022 δεν είναι άλλη από τον Batman, που έρχεται αυτή τη φορά διά χειρός του Robbert Pattinson. Ένας ρόλος που θα μπορούσε επιτέλους να διώξει από πάνω του τη σκιά του Edward Cullen και του Twilight.

7. Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (15 Απριλίου)

Η τρίτη και τελευταία ταινία του prequel του Harry Potter λαμβάνει μέρος τα χρόνια που οδηγούν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς ο Newt Scamander (Eddie Redmayne) και οι υπόλοιποι μαγικοί του φίλοι προσπαθούν να κατατροπώσουν τους δύο σκοτεινούς «άρχοντες»: τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Gellert Grindelwald, που πλέον υποδύεται ο Mads Mikkelsen.

Εικόνα από το Secrets of Dumbledore

8. Doctor Strange in the Multiverse of Madness (6 Μαΐου)

O Doctor Strange έρχεται σε νέες περιπέτειες και η Scarlet Witch είναι συνοδοιπόρος σε αυτό το ταξίδι μέσα στο multiverse. Άλλη μία ταινία της MARVEL που αναμένεται να σπάσει ταμεία έρχεται την άνοιξη του 2022.

Ο Strange

9. Η Εκδίκηση της Ξανθιάς 3 (22 Μαΐου)

Η Reese Witherspoon επιστρέφει στον ρόλο που την καθιέρωσε. Η Εκδίκηση της Ξανθιάς 3 δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται στη λίστα με τις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2022.

Η ηθοποιός στην εκδίκηση της ξανθιάς

10. Top Gun: Maverick (27 Μαΐου)

Το Top Gun επιστρέφει ύστερα από κάμποσα χρόνια κι ο Tom Cruise είναι έτοιμος να το πάει ένα βήμα παραπέρα.

 

Ο Τομ Κρουζ σε νεα ταινία

11. John Wick: Chapter 4 (27 Μαΐου)

Την ίδια στιγμή, ένας ακόμη θρύλος επιστρέφει. Ο Keanu Reeves έρχεται ως John Wick σε νέες περιπέτειες χάρη στην επιθυμία του σκηνοθέτη Chad Stahelski.

O John Wick, στις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2022

12. Jurassic World: Dominion (10 Ιουνίου)

Νομίζατε ότι οι δεινόσαυροι είπαν την τελευταία τους λέξη; Κάνατε λάθος. Τώρα οι Sam Neill, Laura Dern και Jeff Goldblum έρχονται να μας σώσουν από μία βέβαια καταστροφή.

Οι πρωταγωνιστές από το Jurassic World

13. Lightyear (17 Ιουνίου)

Δεν έχουν spin-off ταινίες μόνο τα live-action, αλλά και τα κινούμενα σχέδια. Ο Buzz Lightyear αποκτά τη δική του solo ταινία, όπου τον υποδύεται ο γοητευτικός Chris Evans.

Ο Lightyear, στις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2022

14. Thor: Love and Thunder (8 Ιουλίου)

Πολυαναμενόμενες ταινίες του 2022 και να μην βρίσκεται μέσα ταινία της MARVEL, πού ακούστηκε; Το Thor: Love and Thunder έρχεται κι η Natalie Portman αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο υπό τη σκηνοθετική σφραγίδα του Taika Waititi.

Οι ηθοποιοί του Thor Love and Thunder

15. ​​Bullet Train (15 Ιουλίου)

Ο Brad Pitt επιστρέφει στο είδος που αγαπήθηκε. Το Bullet Train είναι η μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Kotaro Isaka, όπου ο ηθοποιός υποδύεται έναν δολοφόνο σε ένα κινούμενο τρένο, μαζί με ακόμη 4 άντρες και γυναίκες εκτελεστές. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι έχουν την ίδια αποστολή – μόνο ένας όμως θα καταφέρει να φτάσει ζωντανός στον προορισμό.

To Bullet Train, στις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2022

16. Nope (22 Ιουλίου)

Μία ταινία τρόμου του Jordan Peele είναι ήδη εγγύηση. Πρωταγωνιστές οι Keke Palmer, Daniel Kaluuya και Steven Yeun. Σίγουρη επιτυχία.

Το Nope, στις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2022

17. Black Adam (29 Ιουλίου)

Ο Dwayne “The Rock” Johnson κάνει το ντεμπούτο του ως υπερήρωας κι ενσαρκώνει τον Black Adam της DC. Ένας ρόλος για τον οποίο γεννήθηκε να παίξει!

Ο The Rock σαν Black Adam

18. Don’t Worry Darling (23 Σεπτεμβρίου)

Η Olivia Wilde μετά το επιτυχημένο σκηνοθετικό της ντεμπούτο το 2019 με το Booksmart, έρχεται με το Don’t Worry Darling, όπου πρωταγωνιστούν η Florence Pugh κι ο Harry Styles.

Οι ηθοποιοί στο don't worry darling

19. Mission: Impossible 7 (30 Σεπτεμβρίου)

Στην επιτυχημένη σειρά ταινιών προστίθεται ακόμη μία με τον Tom Cruise να ρισκάρει για ακόμη μια φορά τη ζωή του.

Εικόνα από το Mission Impossible 7

20. Spider-Man: Across the Spider-Verse, Part 1 (7 Οκτωβρίου)

Μετά την τεράστια επιτυχία του Spider-Man Into the Spider-Verse, ο Miles Morales επιστρέφει με το sequel και οι fans της MARVEL παραληρούν.

Εικόνα από το Spider-Man across the spider-verse

21. Ticket to Paradise (21 Οκτωβρίου)

Εννοείται πως στις πιο αναμενόμενες ταινίες για το 2022 θα ήταν το Ticket to Paradise με πρωταγωνιστές τη Julie Roberts και τον George Clooney. Δύο από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς τους ενώνουν τις δυνάμεις τους σε έναν απολαυστικό rom com, όπου προσπαθούν να πείσουν την κόρη τους να μην παντρευτεί έναν άντρα που μόλις γνώρισε και να επαναλάβει το λάθος που έκαναν εκείνοι 25 χρόνια νωρίτερα.

Η Roberts κι ο Clooney

22. The Flash (4 Νοεμβρίου)

Η DC μπαίνει πολύ δυναμικά στον ανταγωνισμό και ξαναχτυπά με μία νέα ταινία The Flash, όπου πρωταγωνιστεί ο Ezra Miller, ως τον ομώνυμο ήρωα. Την ίδια στιγμή, στην ταινία τον Batman υποδύεται ο Michael Keeton.

Ο Flash, στις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2022

23. Black Panther: Wakanda Forever (11 Νοεμβρίου)

Ο Chadwick Boseman έφυγε από τη ζωή, αλλά η παρουσία του ως Black Panther δε θα ξεχαστεί ποτέ. Η συμπρωταγωνίστριά του Angela Bassett υπόσχεται ότι το sequel του Ryan Coogler αποδίδει φόρο τιμής στον αδικοχαμένο ηθοποιό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει