Ενημέρωση με ένα κλικ

Aυτά είναι τα νέα μέτρα – Εφαρμόζονται από 24 Δεκεμβρίου – Μάσκες παντού

Η μετάλλαξη «Όμικρον» και ο κίνδυνος εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων τις μέρες των εορτών λόγω των μεγάλων συναθροίσεων, οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση να λάβει νέα μέτρα, κατόπιν των εισηγήσεων που έκανε χθες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Τα μέτρα οριστικοποιήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Επικρατεί δικαιολογημένη κόπωση στην κοινωνία, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να συνεχίσουμε για να εξουδετερώσουμε τον κορονοϊό. Η παραλλαγή Όμικρον θα εξαπλωθεί και στη χώρα μας, αυτό είναι αναπόφευκτο. Η δική μας αντίδραση χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα στην κοινωνία και την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων που αποφασίζουε, Με συνέπεια που βασίζεται στις εισηγήσεις των ειδικών. Χωρίς πανικό, σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα αλλά και χωρίς εφησυχασμούς”, είπε ο Γιάννης Οικονόμου στην αρχική του τοποθέτηση.

Ο Θάνος Πλεύρης επιβεβαίωσε ότι το πρώτο σκέλος των νέων μέτρων θα ισχύει από αύριο και το δεύτερο από τις 3 Ιανουαρίου.

Aναλυτικά τα νέα  μέτρα 

Από αύριο στις 06:00:

Η μάσκα είναι υποχρεωτική και στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους. Αυτό αφορά και στους ανοιχτούς χώρους εστίασης και στα γυμναστήρια.

Στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας Ν95.

Απαγορεύονται οι εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Οι ταξιδιώτες που θα μπαίνουν στην Ελλάδα με PCR test θα υποχρεούνται να το επαναλαμβάνουν τη δεύτερη μέρα από την άφιξή τους και την τέταρτη μέρα.

Παραμένει ισχυρή σύσταση για self test πριν από κάθε έξοδο.

Η επιτροπή θα συνέλθει ξανά στις 27 Δεκεμβρίου για τα μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει