Ενημέρωση με ένα κλικ

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Από τον Μάιο γνώριζε για την έκρηξη θνητότητας εκτός ΜΕΘ»

Και ανάρτηση Τσίπρα στο Twitter: «Με 19475 νεκρούς, τα λόγια χάνουν το νόημά τους…»

Και ανάρτηση Τσίπρα στο Twitter: «Με 19475 νεκρούς, τα λόγια χάνουν το νόημά τους…»

«Σήμερα αποκαλύπτεται ότι ήδη από το Μάιο έχει στα χέρια του μελέτη από τους κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα, που δείχνει πως οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν θνητότητα 87% και πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, αναφερόμενη στον Πρωθυπουργό, η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Πριν λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε το αδιανόητο στη Βουλή, ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα.

Σήμερα αποκαλύπτεται ότι ήδη από το Μάιο έχει στα χέρια του μελέτη από τους κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα, που δείχνει πως οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν θνητότητα 87% και πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ασθενείς που θα ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες.

Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο είπε χυδαία ψέματα για να αποποιηθεί των ευθυνών του για τις χιλιάδες απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί. Όχι μόνο απαξιώνει συνειδητά την επιστήμη και την κοινή λογική για το πολιτικό του όφελος. Αλλά, αν και τον προειδοποιούσαν από το Μάιο οι επιστήμονες πως το ΕΣΥ δεν θα αντέξει και θα πεθαίνουν άνθρωποι, δεν έκανε και συνεχίζει να μην κάνει τίποτα για να το ενισχύσει. Με αποκορύφωμα τον Προϋπολογισμό που με 130 νεκρούς μόλις χθες και 1.318 μόνο μέσα σε 12 μέρες στο Δεκέμβριο, θεωρεί λήξασα την πανδημία και κόβει 820 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες Υγείας, ενώ αρνείται ακόμα και τώρα την επίταξη ιδιωτικών και στρατιωτικών νοσοκομείων.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι μόνο ψεύτης. Είναι και εγκληματικά αδιάφορος για χιλιάδες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί».

Τσίπρας: «Με 19475 νεκρούς, τα λόγια χάνουν το νόημά τους…»

Παρέμβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με το ζήτημα της θνητότητας εκτός ΜΕΘ. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας στην ανάρτηση του αναφέρει:

« Μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα από 5/21:

87% αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ.

38,5% των θανάτων θα είχε αποφευχθεί αν είχε θωρακιστεί το ΕΣΥ.

Προφανώς τα γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης όταν μου απαντούσε στη Βουλή.

Να τον πω ψεύτη;

Πολιτικό απατεώνα;

Με 19475 νεκρούς, τα λόγια χάνουν το νόημά τους…»

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει