Ενημέρωση με ένα κλικ

Νίκος Μουτσίδης: “Το πραγματικό διακύβευμα της 5ης Δεκέμβρη”

Η στέγη του ΠΑΣΟΚ μας χωράει όλους. Κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

‘’Πολιτική ενότητα, αυτόνομη πορεία, προοδευτική ταυτότητα, πρωταγωνιστικός ρόλος’’. Αυτές οι φράσεις συνοψίζουν την παρακαταθήκη που άφησε η Φώφη Γεννηματά. Παρακαταθήκη βαριά, που δεν μπορεί παρά να αποτελέσει οδοδείκτη για κάθε σύντροφο και συντρόφισσα που πιστεύει στις αξίες του Κινήματος.

Το αγεφύρωτο κενό που άφησε η Φώφη αποτελεί ακόμη μία πρόκληση για τον χώρο. Αποτελεί αποστολή δοκιμασίας των αντανακλαστικών του, αποστολή για την αναγέννηση της κοινωνίας και του τόπου. Και η αποστολή αυτή μπορεί να στεφθεί με επιτυχία μόνον εάν μείνουμε ενωμένοι. Ενωμένοι απέναντι στις διχαστικές πολιτικές της κυβέρνησης. Ενωμένοι απέναντι στον στείρο αντιπολιτευτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ. Ενωμένοι απέναντι στην ακροδεξιά που, πάλι, βρίσκει γόνιμο έδαφος και παρεισφρέει στη δημοκρατία μας.

Ως Κίνημα Αλλαγής μπορούμε περήφανα να πούμε πως αποτελούμε την σίγουρη οδό. Αποτελούμε την λύση απέναντι σε όλες τις πολιτικές που έφεραν την κοινωνία στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Αποτελούμε τον φορέα που δείχνει το δρόμο για την πράσινη ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και τις συμμετοχικές διαδικασίες. Γιατί το Κίνημά μας έχει βαθιές δημοκρατικές ρίζες. Το Κίνημά μας, αποτελεί βασικό εκφραστή της σοσιαλδημοκρατίας σήμερα. Αποτελεί τον μοναδικό ειλικρινά αυτόνομο φορέα της προοδευτικότητας. Γιατί το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, έχουν θέσει τα θεμέλια για την κοινωνική ανάταση. Γιατί το ΠΑΣΟΚ έβρισκε ευκαιρίες εκεί που οι υπόλοιποι έβρισκαν συντρίμμια. Έβρισκε την ανάγκη εκεί που οι υπόλοιποι αδιαφορούσαν. Έδινε λόγο σε αυτούς που ανήκαν στο περιθώριο, τη στιγμή που άλλοι περιφρονούσαν. Για την υπεράσπιση αυτών των αξιών, αλλά και την προσαρμογή τους στα δεδομένα του σήμερα πάλεψε το Κίνημα Αλλαγής. Και διαβεβαιώνουμε κάθε πολίτη αυτού του τόπου πως, για αυτές θα συνεχίζει να μάχεται τόσο σήμερα, όσο και αύριο.

Τα ιδανικά που υπερασπιζόμαστε, τα ιδανικά για τα οποία πάλεψε γενναία η Φώφη Γεννηματά, απαιτούν υλοποίηση. Το χρειάζεται ο λαός. Για αυτά αγκομαχάει. Εκεί βρίσκει στήριγμα κι ελπίδα. Και μαζί, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο, πάμε μπροστά.

Το Κίνημά μας ήταν αυτό που κατέστησε πρώτο τις εσωκομματικές διαδικασίες ανοιχτές, δηλώνοντας, με αυτόν τον τρόπο, πίστη στις δημοκρατικές καταβολές του. Όμως, μια διαδικασία σαν κι αυτή ενέχει μεγάλη ευθύνη. Ευθύνη στον κάθε προοδευτικό πολίτη του τόπου απέναντι στον πραγματικό φορέα έκφρασής του. Και αντάξιοι αυτής της ευθύνης πρέπει να φανούμε όλοι μας.

Ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία δεν μας αρμόζουν. Ο σεβασμός στην επιλογή κάθε συντρόφου και συντρόφισσας είναι απαραίτητος. Δεν βρισκόμαστε σε θέση να παράξουμε πολιτική, όταν δεν δημιουργούμε μια στεγανή βάση συνεννόησης. Δεν βρισκόμαστε σε θέση να παράξουμε πολιτική, όταν στην εσωκομματική διαφοροποίηση δημιουργούμε κόντρες. Και δε θα παράξουμε ποτέ πολιτική, αν ταυτίσουμε το προσωπικό δέσιμο με την εσωκομματική επιλογή. Γιατί, πολύ απλά, το πραγματικό διακύβευμα της 5ης του Δεκέμβρη είναι η ενότητα. Και η ενότητα είναι εγγυημένη μόνο από εμάς. Η ενότητα αποτελεί περισσότερο δυναμική, παρά στατική έννοια. Η ενότητα αποδεικνύεται στην καθημερινή μας δράση. Και καθημερινά πρέπει να την υπερασπιζόμαστε με κάθε κόστος.

Πρέπει, όμως, να είμαστε σίγουροι και για κάτι ακόμα. Η στέγη του ΠΑΣΟΚ μας χωράει όλους. Κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Την κορύφωση των διαδικασιών, θα πρέπει να ακολουθεί μόνο η κορύφωση του αγώνα και όχι η κορύφωση των συγκρούσεων. Γιατί δεν έχουμε έλλειμμα διχαστικού λόγου στην δημόσια σφαίρα. Δεν έχουμε ανάγκη από λάσπη και σπέκουλα. Δεν θα δώσουμε χώρο στην εσωστρέφεια. Κι όσοι θεωρούν, καιροσκοπικά, πως ο χώρος είναι μαγαζί τους κι όποτε θέλουν φεύγουν ή έρχονται τους διαβεβαιώνουμε πως το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να υπάρχει και να βρίσκει έρεισμα στον κόσμο του. Στα μέλη και τους ανθρώπους του. Θα βρίσκεται στις επάλξεις του αγώνα για να αντιπροσωπεύσει μόνο το συλλογικό συμφέρον. Και αυτό θα κάνει μέχρι το τέλος.

Σε αυτήν τη προσπάθεια πρέπει όλοι μας να είμαστε μέτοχοι, και με γνώμονα τις πολιτικές και δημοκρατικές αξίες να προχωρήσουμε στις εκλογές της Κυριακής. Το Κίνημα είναι εδώ και θα παραμείνει ενωμένο υπό την σκέπη των ιδεών και αξιών του. Γιατί δε νοθεύεται, και όπως θα έλεγε ο κορυφαίος άνδρας της πολιτικής του 20ου αιώνα, δεν χαρίζεται, δεν κληρονομείται κι ούτε τεμαχίζεται σε τιμάρια.

Στις 5 Δεκέμβρη, θα είμαστε εκεί. Για να δώσουμε το μήνυμα της αλλαγής. Για να τιμήσουμε τη Φώφη Γεννηματά και τον αγώνα της.

Στις 5 του Δεκέμβρη, θα είμαστε παρόντες και παρούσες.

Στις 5 του Δεκέμβρη δίνουμε συνέχεια στους αγώνες του Κινήματος.

Στις 5 του Δεκέμβρη λαμβάνουμε μέρος στις συμμετοχικές διαδικασίες, στη γιορτή της δημοκρατίας.

Στις 5 Δεκέμβρη, τολμούμε.

 

Νίκος Μουτσίδης

Γραμματέας ΠΑΣΠ ΠΑΜΑΚ

Μέλος του Κινήματος Αλλαγής

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει