Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορωνοϊός: Λήξη ισχύος του covid pass για τους άνω των 60 ετών χωρίς τρίτη δόση εμβολιασμού

Έκκληση υπέρ του εμβολιασμού των πολιτών -και ειδικά των πιο ευάλωτων ομάδων, όπως είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία- κατά του κορωνοϊού, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες άνω των 60 ετών να προχωρήσουν στην τρίτη δόση εμβολιασμού, προκειμένου να ενισχύσουν την άμυνά τους, και ανακοίνωσε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους (που έχει δοθεί μετά και τη δεύτερη δόση) θα λήγει στους επτά μήνες. Έτσι, η ανανέωσή του θα προϋποθέτει την τρίτη δόση εμβολιασμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη εμβολιασμού και ενισχυτικής δόσης, τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και για την θωράκιση των ίδιων των πολιτών λέγοντας: «575.000 συμπολίτες άνω των 60 παραμένουν απροστάτευτοι και ξέρουμε ότι αυτούς χτυπά πιο σοβαρά ο ιός. Ενώ σχεδόν 1,5 εκατ. της ίδιας ομάδας συμπλήρωσαν 6 μήνες από τον εμβολιασμό τους. Αν και προστατευμένοι γίνονται πιο ευάλωτοι, καθώς έχουν λιγότερα αντισώματα».

Σε αυτή τη βάση, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε: «Το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.»

Βάσει αυτών, ουσιαστικά, από τις 13 Δεκεμβρίου η 3η δόση για τους άνω των 60 ετών θα είναι αναγκαία προκειμένου να μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει