Ενημέρωση με ένα κλικ

Γ.Σκόδρας , πρόεδρος ΟΑΣΘ : “Σχεδόν το 50% των εργαζομένων είναι ανεμβολίαστοι”

Ρεπορτάζ: Λυδία Κοκκινά

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), κ. Γιώργος Σκόδρας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha στη Θεσσαλονίκη και τους δημοσιογράφους Άγγελο Γαβρή και Λύδια Κοκκινά για ζητήματα του οργανισμού που έχουν καίρια σημασία.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο ποσοστό εμβολιασμού στους οδηγούς του ΟΑΣΘ, το οποίο ανέρχεται γύρω στο 50%, ενώ δε δίστασε να επισημάνει πως η μπροστά πόρτα καθώς και οι πρώτες θέσεις παραμένουν αποκλεισμένες λόγω αυτού του γεγονότος, αφήνοντας αιχμές κατά του ανεμβολίαστου προσωπικού.
Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα απελευθερωθεί η μπροστά πόρτα, με την τοποθέτηση ειδικού πλέξιγκλας στη θέση του οδηγού.

 

Οι “στάσιμοι ελεγκτές”

Μίλησε διεξοδικά για τους «στάσιμους ελεγκτές» στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη από το επόμενο διάστημα και για πρώτη φορά, με τη διοίκηση του Οργανισμού να προσπαθεί να βάλει «φρένο» στην πρακτική ορισμένων να μην επικυρώνουν εισιτήριο για τη μεταφορά τους. Η τοποθέτησή τους θα γίνει αρχικά πειραματικά στις “βαριές” γραμμές και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες.
  • Με τους «Στάσιμους Ελεγκτές» μέσα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από το επόμενο διάστημα και για πρώτη φορά, επιχειρεί η διοίκηση του Οργανισμού να βάλει «φρένο» στην πρακτική ορισμένων να μην επικυρώνουν εισιτήριο για τη μετακίνησή τους.
  • Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού, «Ο ΟΑΣΘ στοχεύει στο να λειτουργεί αποτρεπτικά η παρουσία των “Στάσιμων Ελεγκτών”, σε όσους δεν έχουν πρόθεση να επικυρώσουν εισιτήριο». Σημειώνεται δε, ότι οι «Στάσιμοι Ελεγκτές» θα βρίσκονται εντός των λεωφορείων σε ολόκληρο το μήκος της διαδρομής, και η παρουσία τους θα είναι εμφανής, αφού θα φορούν και ειδική ενδυμασία.
  • Στο πλαίσιο αυτό, ο οργανισμός ξεκίνησε ήδη την εκπαίδευση- επιμόρφωση των ελεγκτών κομίστρου, παλαιών αλλά και νέων, και διοργανώνει σχετικά σεμινάρια, καθώς προγραμματίζεται συνολικότερη αναδιοργάνωση της διαδικασίας ελέγχου κομίστρου.

 

 

Στα “σκαριά” ηλεκτρονική κάρτα για τους επιβάτες

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του κυρίου Σκόδρα στο νέο σύστημα ηλεκτρονικής κάρτας που βρίσκεται στα σκαριά, ένα σύστημα που θα είναι αρκετά πιο ευέλικτο και φιλικό προς τον επιβάτη, αφού πέρα από τη χρήση πλαστικών καρτών, θα είναι δυνατή η μετακίνηση και με χρήση κινητού τηλεφώνου ή πιστωτικής κάρτας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει