Ενημέρωση με ένα κλικ

Έκθεση για τις «Φωνές των κοριτσιών» που μένουν σε δομή φιλοξενίας προσφύγων

Τη δική τους φωνή μέσω της τέχνης θα «υψώσουν» γυναίκες και κορίτσια από διαφορετικές χώρες, οι οποίες διαμένουν σε δομή φιλοξενίας αιτουσών άσυλο στη Θεσσαλονίκη και εκθέτουν από αύριο έργα τους ζωγραφικής και φωτογραφίας.

«The Girls’ Voices» (Οι φωνές των κοριτσιών) είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται, αύριο, στο Μουσείο Προσφύγων του δήμου Νεάπολης- Συκεών, με συνδιοργανωτές την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου και τη ΝΑΟΜΙ- Οικουμενικό Εργαστήριο Προσφύγων.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που προέκυψαν από καλλιτεχνικά εργαστήρια που πραγματοποιούνται τον τελευταίο χρόνο από τη ΝΑΟΜΙ με εκπαιδευτές τον ζωγράφο Richard Lusakumunu και τον φωτογράφο Mattia Bidoli. Οι συμμετέχουσες επιχειρούν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «να επικοινωνήσουν με την ευρύτερη κοινότητα, μέσω της δυνατότητας για έκφραση και δημιουργία που τους δίνει η Τέχνη».

«Μέσα από τα έργα τους (ζωγραφική, φωτογραφία και installation) ακούγεται η δική τους φωνή, έτσι όπως αποτυπώνεται στην καθημερινότητα, καθώς και τα όνειρά τους για τη ζωή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Richard Lusakumunu, ενώ συμμετέχει και η εικαστικός Line Bourdoiseau από τη Γαλλία, με την καθοδήγηση της οποίας μέλη των εργαστηρίων θα κατασκευάσουν το installation της έκθεσης.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (UNHCR Greece) και θα είναι ανοικτή από αύριο έως και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, με ώρες λειτουργίας 6-9 μ.μ. και με την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει