Ενημέρωση με ένα κλικ

“Πως να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να με καταλάβει κανείς” αναζήτησαν χρήστες του internet 163 εκατ. φορές

Εμφυλη βία: Ανατριχίλα προκαλούν τα στοιχεία τα οποία αναφέρουν ότι μέσα στην πανδημία, αναζητήθηκε 163 εκατ. φορές στο ίντερνετ η ερώτηση: “πως να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβει κανείς”.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της 48χρονης Νεκταρίας στην Κρήτη, προσπάθησε να δώσει μια εξήγηση σε αυτό το φαινόμενο.

Η “δεύτερη πανδημία” της έμφυλης βίας

Η ίδια μίλησε για μια δεύτερη πανδημία, μια πανδημία “έμφυλης βίας”, την οποία, όπως είπε, πρέπει να διαχειριστούμε με σοβαρότητα γιατί δυστυχώς τα περιστατικά αυξάνονται και “η μια τραγωδία δίνει τη σκυτάλη της στην άλλη”.

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι στη σειρά θλιβερών και τραγικών περιστατικών έχει παίξει ρόλο και η πανδημία, καθώς η “βία έχει μπει μέσα στα σπίτια”. Για αυτό εξέφρασε την ανάγκη να υπάρχει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για να μπορέσουν τα θύματα να βρουν το θάρρος να εγκαταλείψουν το δυνάστη τους: “Πρέπει η Πολιτεία να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο”.

Να σημειωθεί ότι η ίδια έρευνα, καταλήγει στο συμπέρασμα πως η φράση “θα με σκοτώσει” αναζητήθηκε στο Google 107 εκατομμύρια φορές, ποσοστό αυξημένο κατά 84% σε σύγκριση με το 2019.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει