Ενημέρωση με ένα κλικ

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δείτε στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα

«Planet of Zeus – Temple Live Opening»

Με τα κλειστά venues να έχουν μείνει ανενεργά για πάνω από ενάμιση χρόνο, το Temple ετοιμάζεται για το μετα-Covid συναυλιακό βάπτισμα του πυρός με μια μπάντα που νιώθει τον συγκεκριμένο χώρο σπίτι του. Οι Planet of Zeus, μια εγχώρια μπάντα με φανατικό κοινό όσο λίγες, ετοιμάζονται να ανέβουν και πάλι στη σκηνή για ένα live οικογενειακό και δυνατό, χωρίς καρέκλες, μάσκες και άλλα «εμπόδια», μόνο με το volume των ενισχυτών στο 10.

23/10, Temple Athens, Ιάκχου 17, Γκάζι, είσοδος: 15 ευρώ

 

«Bazooka acoustic set» στο Τριανόν

Οι Βολιώτες Bazooka μπορεί να κάνουν μερικά από τα πιο δυναμικά και ηλεκτρισμένα live στη χώρα, όμως αυτήν τη φορά ετοιμάζονται να ανέβουν στη σκηνή για ένα «πειραγμένο» ακουστικό live. Δύο χρόνια μετά το «Zero Hits», με τον τέταρτο δίσκο τους να βρίσκεται στα σκαριά και έχοντας περάσει πλέον για τα καλά στον ελληνικό στίχο, οι Bazooka θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους, αφήνοντας στην άκρη τους ενισχυτές και την παραμόρφωση και δίνοντας τη θέση τους σε ακουστικές κιθάρες, πλήκτρα και πνευστά.

22/10, Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα, είσοδος: 10 ευρώ

 

«In women we trust» & «Women in Music»

Το πάντα ανήσυχο Plisskën Festival διοργανώνει, σε συνεργασία με το Bρετανικό Συμβούλι,ο το πρώτο «In women we trust», αφιερωμένο στις γυναίκες της μουσικής βιομηχανίας. Δύο πάνελ με καλεσμένες τη Flo Dill από το NTS Radio και τη Yewi Omo από τη Sony Music, οι οποίες θα περιστοιχίζονται από γυναίκες με ισχυρή παρουσία στα εγχώρια μουσικά πράγματα, όπως η Kafka και η Μαρίνα Δανέζη. Σκοπός είναι να διευρυνθεί η κουβέντα που έχει αρχίσει ήδη να γίνεται για την επιτακτική ανάγκη παρουσίας των γυναικών στη μουσική και όχι μόνο. Η βραδιά θα κλείσει με ένα πάρτι στο Ρομάντσο, το «Women in Music», με αυστηρά γυναικείο line-up (Eclair Fifi, Effy, Giganta).

27/10, Atraktos, Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος & Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3, Αθήνα, είσοδος ελεύθερ

 

 

ΧΟΡΟΣ

RootlessRoot, “Stones & Bones”

Στο νέο της έργο, η διεθνής ομάδα χορού RootlessRoot συνδιαλέγεται με τη βοήθεια του Άγγλου γλύπτη Peter Randall-Page με το μάρμαρο, το υλικό που συμβολίζει την αιωνιότητα. Η σκηνή μεταμορφώνεται σε σώμα και οι χορεύτριες κινούνται πάνω στη ζωντανή μουσική με την υπογραφή του Βασίλη Μαντζούκη, δίπλα σε μάρμαρα που ζυγίζουν έναν τόνο. Μια χορευτική παράσταση βασισμένη στην ελευθερία και στον πειραματισμό, που μέσα από την αναζήτηση γύρω από την έννοια της δομής μιλάει τελικά για την παροδικότητα της ανθρώπινης φύσης.

3-7/11, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107, Αθήνα, είσοδος: 5-28 ευρώ

 

ΣΙΝΕΜΑ

«Το Φεστιβάλ Δράμας στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος»

Το Φεστιβάλ Δράμας είναι ο λόγος που κάθε Σεπτέμβρη οι μικρομηκάδες κατευθύνονται στην πόλη της Βόρειας Ελλάδας. Τον φετινό Οκτώβρη το Φεστιβάλ Δράμας «κατεβαίνει» στην Αθήνα για μία εβδομάδα, κατά την οποία θα προβληθούν όλες οι ταινίες του εθνικού διαγωνιστικού προγράμματος του 44ου DISFF, καθώς και οι βραβευμένες ταινίες των υπόλοιπων διαγωνιστικών τμημάτων. Η Ταινιοθήκη είναι ο πρώτος σταθμός του Φεστιβάλ Δράμας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει».

21-27/10, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Μεγ. Αλεξάνδρου 136, Γκάζι, είσοδος: 5 ευρώ

 

«Το Λανθάνον Τραύμα»

 

Το έργο του σκηνοθέτη και ποιητή Λευτέρη Ξανθόπουλου είχε στο επίκεντρο του προβληματισμού του την ινδοευρωπαϊκή μετανάστευση αλλά και το τραύμα που επέρχεται από το βίωμα της ξενιτιάς. Με όχημα τα πρώιμα ντοκιμαντέρ του, θα διεξαχθεί μια συζήτηση που θα προσπαθήσει να ρίξει περισσότερο φως στην εμπειρία της μετανάστευσης αλλά και να προτείνει νέες ερμηνείες στο έργο του δημιουργού. Επιπλέον, θα προβληθούν οι ταινίες τεκμηρίωσης του Ξανθόπουλου Ο Γιώργος από τα Σωτηριάνικα (1978) και Στα Τουρκοβούνια (1983).

21/10, Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Αθήνα, είσοδος ελεύθερη

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Γιώργος Τσακίρης, «Ο ήχος του Σαρακίου»

 

Μέσα από τα έργα του, ο Γιώργος Τσακίρης θέλει να προκαλέσει τον θεατή να πάει πέρα από την όραση και να ενεργοποιήσει συγχρόνως την ακοή και την αφή, ώστε να νιώσει τη ζωντανή εμπειρία της σχέσης ζωής και θανάτου, δηλαδή σαν αυτή που έχει το ξύλο με το σαράκι. Ο καλλιτέχνης θέλει συγχρόνως να υπογραμμίσει τη σχέση της τέχνης με τη φύση, γι’ αυτό χρησιμοποιεί οργανική και βιολογική ύλη. Στη συγκεκριμένη ατομική του έκθεση, που επιμελείται ο Ντένης Ζαχαρόπουλος, θα βρει κανείς το κεντρικό έργο του Γ. Τσακίρη «Σαράκι» (1990-2004) αλλά και άλλα έργα του που φιλοτέχνησε από το 1973 ως σήμερα.

Έως 8/11, Roma Gallery, Ρώμα 5, Αθήνα, είσοδος ελεύθερη

 

ΠΑΡΤΙ

«Love Issues w/ The Dreamer & Simeon»

Έχοντας περάσει πλέον στη φάση που το Σάββατο μπορεί να σημαίνει clubbing, το μικρό υπόγειο κλαμπ του Crust ανοίγει τις πόρτες του για ένα πάρτι χωρίς αναστολές. Το ντουέτο των Dreamer & Simeon υπόσχεται να λύσει παντός τύπου «Love Issues» με όσα θα παίξει πίσω από τα decks.

23/10, Crust, Πρωτογένους 13, Αθήνα, είσοδος ελεύθερη

 

ΘΕΑΤΡΟ

«Η νύχτα της Ιγκουάνα» του Tενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη

Αν και παραγνωρισμένο στη χώρα μας, η Νύχτα της Ιγκουάνα θεωρείται το τελευταίο σπουδαίο έργο του Tενεσί Ουίλιαμς, που συνοψίζει τις θεματικές οι οποίες διαπέρασαν ολόκληρη τη θεατρική του πορεία, από τη μοναξιά μέχρι τη σεξουαλική καταπίεση και από την έννοια της αμαρτίας μέχρι τις καταχρήσεις. Βρισκόμαστε στο Μεξικό, όπου το ξενοδοχείο της ηδονικής Μαξίν έχει μετατραπεί σε καταφύγιο ταλαιπωρημένων ψυχών, ηρώων που σε διάστημα μικρότερο από μία ημέρα έρχονται αντιμέτωποι με τα ζωτικά τους ένστικτα και τα ψεύδη τους. Σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη, με τους Ιωάννη Παπαζήση, Μαρία Κεχαγιόγλου, Σύρμω Κεκέ, Γιώργο Μπινιάρη, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Βίκυ Κατσίκα, Πέτρο Μάλαμα. Η μουσική είναι της Nalyssa Green.

20/10-28/11, Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5, Αθήνα, είσοδος: 12-20 ευρώ

 

«5ο Athens Tattoo Expo» + «2ο Barber Expo»

 

Η απόλυτη γιορτής της τέχνης της δερματοστιξίας, το Athens Tattoo Expo, επιστρέφει για πέμπτη χρονιά, με όλους τους tattoo lovers και 140 κορυφαίους tattoo artists να δίνουν ραντεβού για ένα τριήμερο στο Παλιό Αμαξοστάσιο. Μπορείτε να χτυπήσετε το δικό σας tattoo, να χαζέψετε σχέδια και το live tattooing, να απολαύσετε τα παράλληλα events, π.χ. τα DJ sets και τα εντυπωσιακά body painting show acrobatics, ενώ, στο πλαίσιο της μεγάλης συνάντησης του tattoo, θα παρουσιαστεί και το δεύτερο ελληνικό barbershow με δεκαπέντε από τα πιο δημοφιλή barbershops της πόλης να δίνουν το «παρών» με ακονισμένες τις λεπίδες τους.

22-24/10, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Πειραιώς & Ερμού, Γκάζι, είσοδος: 10 ευρώ (ημερήσιο), 20 ευρώ (τριήμερο)

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More