Ενημέρωση με ένα κλικ

Από τον Άλεκ Μπόλντουιν στον κασκαντέρ του Harry Potter: 10 μοιραία ατυχήματα στον χώρο του Κινηματογράφου

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Από τον “Μάγο του Οζ” και τον σοβαρό τραυματισμό της “κακιάς μάγισσας” μέχρι το μοιραίο συμβάν στην τελευταία ταινία του Αλεκ Μπόλντουιν με θύμα την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας, το “ARTHRO” θυμάται γεγονότα που συγκλόνισαν τον χώρο του θεάματος και της τέχνης.

Το 1939, η ταινία “Ο Μάγος του Οζ” ήταν μια από τις πιο απαιτητικές και ακριβές παραγωγές της εποχής. Η “κακιά Μάγισσα” που έμελλε να “στοιχειώσει” με το “σατανικό της γέλιο” τα όνειρα εκατομμυρίων παιδιών ανά τον κόσμο, σε μια από τις σκηνές της ταινίας, έπρεπε να βγει από ένα “σύννεφο” φωτιάς. Δεδομένης της τεχνολογίας της εποχής και του περιθωρίου ανθρωπίνου λάθους, ήταν μια σκηνή δύσκολη και ιδιαίτερη. Σε μια από τις λήψεις, λοιπόν, ο υπεύθυνος, πάτησε πιο γρήγορα τον πυροκροτητή από ό,τι έπρεπε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά με εγκαύματα 3ου βαθμού σε χέρια και πρόσωπο η κακιά μάγισσα του “Οζ”…

"Ο μάγος του Οζ" επιστρέφει με remake

 

Ο αμερικανός ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε την Πέμπτη, προφανώς από ατύχημα, τη διευθύντρια φωτογραφίας και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη της νέας ταινίας γουέστερν που γύριζαν στην πολιτεία του Νέου Μεξικού, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Alec Baldwin fatally shoots woman with prop gun on movie set - BBC News

Στα γυρίσματα της ταινίας Now You See Me η ηθοποιός Isla Fisher είχε ένα τρομακτικό ατύχημα που παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή. Κατά τη διάρκεια της κινηματογράφησης και ενώ για τις ανάγκες του έργου πάλευε να βγει από μια γυάλινη δεξαμενή, κανείς δεν κατάλαβε πως η ηθοποιός δεν υποκρινόταν και πως πνιγόταν στην πραγματικότητα. Τελικά η ηθοποιός κατάφερε να απεγκλωβιστεί, έχοντας παραμείνει για σχεδόν τρία λεπτά βυθισμένη στο νερό.

Now You See Me Review | Busted.gr

 

Μια έκρηξη στο πλατό της ταινίας Expendables 2 στη Βουλγαρία κόστισε τη ζωή ενός κασκαντέρ. Από το ίδιο ατύχημα τραυματίστηκε ακόμη ένας κασκαντέρ ο οποίος αργότερα μήνυσε την παραγωγή. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως δεν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για τα γυρίσματα και πως τα μέτρα ασφαλείας ήταν πολύ πρόχειρα.

Prime Video: The Expendables 2

 

Ο David Holmes ήταν ο κασκαντέρ που θα αντικαθιστούσε τον Daniel Radcliffe στις δύσκολες σκηνές των γυρισμάτων κατά τις πρώτες έξι ταινίες της σειράς. Κατά τη διάρκεια, ωστόσο, της ταινίας Harry Potter And The Deathly Hallows: Part I όπου πετούσε, λοιπόν, ο κασκαντέρ έπεσε πάνω σε τοίχο. Το αποτέλεσμα ήταν ένας σοβαρός τραυματισμός του στον αυχένα που τον οδήγησε σε μόνιμη παράλυση.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010) - IMDb

 

Ακόμη και στις κωμωδίες συμβαίνουν σοβαροί τραυματισμοί και συγκεκριμένα, στην ταινία Hangover Part II, σε γυρίσματα στην Μπανγκόκ ένας κασκαντέρ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για δύο μήνες σε κωματώδη κατάσταση. Ο ίδιος έπειτα, μήνυσε την Warner Bros επειδή υπέφερε από μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Amazon.com: HANGOVER 2 - HANGOVER 2 [DVD] [2011] : Galifianakis, Zach, Cooper, Bradley, Graham, Heather, Jeong, Ken, Helms, Ed, Tambor, Jeffrey, Bartha, Justin, Giamatti, Paul, Phillips, Todd, Galifianakis, Zach, Cooper, Bradley: Movies & TV

Ο εικονολήπτης της ταινίας Σκοτεινός Ιππότης, Conway Wickliffe πέθανε κατά τη διάρκεια δοκιμών για μια σκηνή δράσης στα γυρίσματα. Το μικρό όχημα που οδηγούσε συγκρούστηκε με δέντρο με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Λίγα χρόνια μετά, το βρετανικό δικαστήριο αθώωσε τον υπεύθυνο των special effects της ταινίας από τις κατηγορίες για παραβίαση των κανόνων ασφάλειας.

Ο Σκοτεινός Ιππότης , πληροφορίες της ταινίας - Σινεμά - αθηνόραμα

 

Στα γυρίσματα της ταινίας Το Kοράκι o γιος του Bruce Lee, Brandon Lee πέθανε από σφαίρα που τον βρήκε στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να καταρρεύσει την ίδια στιγμή.

Το Κοράκι ξαναχτυπά | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | iefimerida.gr

 

 

Στην ταινία ΧΧΧ ο κασκαντέρ του Vin Diesel σκοτώθηκε στα γυρίσματα πέφτοντας σε μια γέφυρα. Ο γνωστός αλεξιπτωτιστής και κασκαντέρ Ηarry O’Conor είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με το αλεξίπτωτο και σκοτώθηκε αμέσως. Η σκηνή, εκτός του θανάτου, συμπεριελήφθη στην ταινία.

xXx: Return of Xander Cage (2017) - IMDb

 

 

Ο Art Scholl σκοτώθηκε κατά τα γυρίσματα της ταινίας Top Gun το 1985. Ο Scholl επιχείρησε ένα ανάποδο γύρισμα με το αεροσκάφος του με συνέπεια να συντριβεί στα 3.000 πόδια. Το σώμα και τα συντρίμμια δεν βρέθηκαν ποτέ.

Top Gun Trailer

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει