Ενημέρωση με ένα κλικ

“Ροζ Παρασκήνιο” πίσω από την παραίτηση Διοικητή Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη

Σε παραίτηση υποχρεώθηκε ο διοικητής νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης εις βάρος του οποίου υπεβλήθη καταγγελία για σεξιστική επίθεση.

Ο πρώην διοικητής κατέθεσε την παραίτηση του στις 7/10 και έγινε δεκτή από τον Υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Voria.gr, σε βάρος του συγκεκριμένου διοικητή, υπήρχε έγγραφη καταγγελία από την υποδιευθύντρια του νοσοκομείου, η οποία τον κατηγορεί ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα επικαλούμενη πηγή του νοσοκομείου, πριν από λίγες ημέρες η υποδιευθύντρια βγήκε αναστατωμένη και σε έξαλλη κατάσταση από το γραφείο του διοικητή. Αφού δήλωσε προφορικά προς τους συναδέλφους της ότι υποβάλλει την παραίτησή της, στη συνέχεια συνέταξε έγγραφη καταγγελία την οποία προώθησε στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια.

 

Διοικητής: «Σκαρφίστηκαν σεξουαλική παρενόχληση επειδή διέταξα δύο προκαταρκτικές έρευνες»

Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου «Γεννηματάς» δήλωσε στο thestival.gr ότι «σκαρφίστηκαν σεξουαλική παρενόχληση επειδή διέταξα δύο προκαταρκτικές έρευνες».

«Η παραίτησή που υπέβαλα χθες δεν σχετίζεται με την καταγγελία. Έχω υποβάλει και άλλες φορές την παραίτηση μου λόγω της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο όμως δεν είχε γίνει δεκτή» τόνισε, προσθέτοντας ότι η καταγγελία είναι προϊόν εκδίκησης, καθώς ζήτησε «δυο προκαταρκτικές έρευνες, οι οποίες υπεγράφησαν στις 6/10».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη προκαταρκτική έρευνα αφορά την μη παράδοση ενός εγγράφου (γνωμοδότηση) προς τα μέλη του ΔΣ. Η δεύτερη περίπτωση αφορά μία ποσότητα μασκών που εντοπίστηκε στις αποθήκες του νοσοκομείου και δεν ήταν καταγεγραμμένη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει