Ενημέρωση με ένα κλικ

Οικονόμου: Δεν θα έχουμε lockdown έτσι όπως το ξέραμε

Για το ενδεχόμενο lockdown, την τρίτη δόση και την αμυντική συμφωνία Γαλλίας-Ελλάδας μίλησε μεταξύ άλλων, στην ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναζήσουμε lockdown έτσι όπως το γνωρίσαμε την προηγούμενη περίοδο.»

Όπως είπε, η πανδημία αποτελεί μέρος της πραγματικότητάς μας και θα παραμείνει όσο υπάρχουν ακόμα συμπολίτες μας που συμπεριφέρονται σα να μην υπάρχει.

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς, ανέφερε πως η άρνηση του εμβολιασμού συντηρεί μια κατάσταση που είναι επιζήμια και για τους πολίτες και για την πατρίδα.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την ενισχυτική δόση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η πλατφόρμα ανοίγει σήμερα για τους πολίτες άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι η τρίτη δόση θα γίνεται 6 μήνες μετά από την πρώτη δόση αν πρόκειται για το μονοδοσικό ή τη δεύτερη αν πρόκειται για τα υπόλοιπα εμβόλια.


Αμυντική Συμφωνία 

Η προάσπιση των εθνικών μας δικαίων εξαρτάται από τις στρατιωτικές συμμαχίες μας. Η συμφωνία με τη Γαλλία αποτελεί μια τεράστια εθνική επιτυχία, αλλά και ένα ιστορικής σημασίας βήμα, τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ανέφερε, επίσης, ότι η συμφωνία κατατέθηκε για κύρωση στη βουλή και η σχετική συζήτηση θα γίνει την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την ανανέωση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας σε εξαιρετικό κλίμα.

Σχέδια κυβέρνησης

Στη συνέχεια, μίλησε για το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και το νομοσχέδιο για την κοινωνική πρόνοια ανηλίκων και ανηλίκων ΑμεΑ.

Αρχικά, τόνισε ότι διασφαλίζονται πάνω από 100 πρόσθετες περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. για την εγκληματικότητα.

Παράλληλα, σχετικά με το νομοσχέδιο για την πρόνοια, είπε ότι σήμερα συζητείται και θα ψηφισθεί στη βουλή το νομοσχέδιο, στο οποίο ορίζεται για πρώτη φορά με σαφήνεια τι είναι παιδική κακοποίηση.

Οι αρμόδιοι φορείς θα γνωστοποιούν στις αρχές κάθε περιστατικό που πέφτει στην αντίληψή τους.

Όσον αφορά την εφαρμογή MyHealth, σημείωσε ότι οι πολίτες θα έχουν πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών από το 2012 και μετά.

Καταληκτικά, ερωτηθείς σχετικά με τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα δείξει καμία ανοχή σε φασιστικές συμπεριφορές.

«Είμαστε απέναντι σε φασιστικές νοοτροπίες, όπως αυτή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.»

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει