Ενημέρωση με ένα κλικ

Τρίτη ημέρα έντασης στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη ημέρα έντασης υπάρχει στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου Τρίτη και Τετάρτη σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια.

Τα γύρω στενά του σχολείου είχε μετατραπεί από νωρίς σήμερα σε «φρούριο» με αστυνομικούς να κάνουν συνεχώς περιπολίες και να έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του σχολείου. Επίσης, διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχτεί στο σημείο, αναφέρει το GRTIMES.

 

Ένταση σημειώθηκε όταν μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων και εκλεγμένων σωματείων, καθώς και φοιτητές θέλησαν να φτάσουν μπροστά στο σχολείο και η αστυνομία τους απαγόρευσε.

Στο σημείο και φοιτητές, οι οποίοι φωνάζουν αντιφασιστικά συνθήματα καθώς και γονείς αγανακτισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείων των παιδιών τους για τρίτη μέρα σήμερα.

Πώς ακροδεξιοί προσηλυτίζουν μαθητές μέσω διαδικτυακής εφαρμογής

Ερωτήματα γεννιούνται για το ποιος και πώς κατάφερε να παρεισφρήσει στις εκπαιδευτικές κοινότητες και με ποιο τρόπο μύησε τις ιδέες της ακροδεξιάς σε ανήλικους, που δεν έχουν τελειώσει καν το σχολείο.

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες με μαθητές να χαιρετούν ναζιστικά στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, την ώρα το σχολείο έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης τις τελευταίες ημέρες, με τις συμπλοκές να έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα, με μαθητές να διακομίζονται στο νοσοκομείο, πολίτες να δέχονται πέτρες και φωτοβολίδες και το υπουργείο Παιδείας να ζητάει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Όπως αποκαλύπτει το Star, ακροδεξιές οργανώσεις μπαίνουν στην εφαρμογή TikTok, όπου όλα τα σχολεία έχουν προφίλ και στα διαδικτυακά παιχνίδια.

Εκεί «ψαρεύουν» τους «νταήδες» του σχολείου και τούς κάνουν δώρα, όπως προπληρωμένες κάρτες για να προχωρούν σε επίπεδα στα παιχνίδια τους ή τους στέλνουν κινητό στο σπίτι για να τους δελεάσουν. Η φράση που κυριαρχεί σε αυτή τη «συναλλαγή» είναι «Εσύ διαλέγεις. Εγώ πληρώνω».

Ως αντάλλαγμα ζητούν να μάθουν πληροφορίες που αφορούν τους μαθητές, όπως ποιος κάνει τι στο σχολείο. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούν μικρές ομάδες μέσα στα σχολεία. Οι ηλικίες που «χτυπάνε» είναι μεταξύ 12-16 ετών, αλλά και στα ΕΠΑΛ.

Προσελκύουν κυρίως μαθητές που βρίσκονται σε λαϊκές γειτονιές και επιχειρούν κυρίως σε παιδιά διαλυμένων οικογενειών που μπορούν με λίγα χρήματα να τα δελεάσουν, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Οι καθηγητές είναι όμηροι σε αυτή την κατάσταση. Δέχονται απειλές ότι θα τους σπάσουν τα αυτοκίνητα και ότι θα τους διαπομπεύσουν στο διαδίκτυο. Δεν μπορούν να αποβάλλουν τους μαθητές, γιατί τα παιδιά ισχυρίζονται ότι αυτή είναι η ιδεολογία τους και ότι δεν διαπράττουν κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης πυροδοτεί αντιδράσεις καθώς άνθρωποι του σχολείου φαίνεται να… φυγαδεύουν ακροδεξιούς που δημιουργούν τις εντάσεις αυτές τις ημέρες. Στο βίντεο είναι εμφανές ότι κάποιοι νεαροί, ντυμένοι στα μαύρα και προσπαθώντας να καλύψουν χαρακτηριστικά με κουκούλες και καπέλα κάνουν βόλτες εντός του σχολικού συγκροτήματος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει