Ενημέρωση με ένα κλικ

Μακρή: Το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει απερίφραστα κάθε προσπάθεια παράνομης διακοπής των μαθημάτων

Το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει απερίφραστα κάθε προσπάθεια παράνομης διακοπής των μαθημάτων, ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, για τα γεγονότα στη Σταυρούπολη. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, ωστόσο, κατηγόρησαν το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση ότι δεν καταδικάζει ευθέως τις επιθέσεις της «Χρυσής Αυγής» ενάντια σε μαθητές.

Το θέμα τέθηκε, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και τον βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Δελή.

«Το βαρύ κλίμα στην εκπαίδευση, δυστυχώς επιβαρύνεται και από αυτά που έγιναν χθες στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης. Φασιστικές συμμορίες με ορμητήρια σχολεία της Σταυρούπολης επιτέθηκαν σε φοιτητές. Περιμένουμε μια καταδίκη από το υπουργείο. Το ξαναλέω, μια καταδίκη. Ένα μέτρο. Να δούμε τι έχει συμβεί ακριβώς. Όπως επίσης περιμένουμε να υπάρξει απάντηση αν έχει γίνει διοικητική έρευνα για το πως διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα των νηπίων τα οποία δημοσιοποίησε κατά τρόπο προκλητικό και αναίσχυντο ο κ. Μπογδάνος», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Κυρία υπουργέ, επειδή στη Βουλή πρέπει να αντανακλάται και η επικαιρότητα, αυτή τη στιγμή, αυτή τη στιγμή που μιλάμε στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης γίνονται νέες επιθέσεις φασιστικών ομάδων στους συγκεντρωμένους φοιτητές και τους μαθητές και νομίζω ότι είναι καιρός πια το υπουργείο να πάρει θέση, και η κυβέρνηση κυρίως να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό το πράγμα», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ιωάννης Δελής.

«Το υπουργείο μας καταδικάζει απερίφραστα κάθε προσπάθεια παράνομης διακοπής των μαθημάτων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι΄αυτό. Είναι γνωστό και νομίζω εκ του περισσού το επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά από το βήμα της Βουλής», απάντησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

«Σας ζητήσαμε ρητή και απερίφραστη καταγγελία για τη φασιστική επιδρομή στη Σταυρούπολη. Βγήκαν από το σχολείο με καδρόνια τραμπούκοι, με τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής. Έβγαλε ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή για το θέμα. ‘Ακουσα μια γενικόλογη τοποθέτηση από την κυρία υπουργό ότι καταδικάζει οποιαδήποτε διακοπή μαθήματος. Αυτό είναι συνέβη στη Σταυρούπολη; Διακοπή μαθήματος; Δεν είδατε φωτογραφίες; Δεν είδατε τα ΜΜΕ, τις τηλεοράσεις; Δεν έχετε την τόλμη να καταδικάσετε μια κίνηση, η οποία έγινε με τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής, τον τραμπουκισμό που σήμερα είναι σε εξέλιξη; Τόσο πολύ λοιπόν είστε προσδεδεμένοι στο άρμα της ακροδεξιάς; για τα ψηφουλάκια; αυτή είναι η πολιτική σας; Αρνείστε να πείτε κάτι για τον Μπογδάνο;», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και πρόσθεσε: «Να πείτε πως διέρρευσαν τα στοιχεία τω νηπίων και πως τα αξιοποίησε ο Μπογδάνος; Δεν καταλαβαίνω, εσείς τι διασφαλίζετε ακριβώς; Η Δημοκρατία στο σχολείο είναι πρωταρχικό στοιχείο και δυστυχώς δεν κάνετε τίποτα και αφήνετε τους τραμπούκους και τη Χρυσή Αυγή να αλωνίζουν. Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!».

«Κυρία υπουργέ, δεν μιλάμε για μια απλή διακοπή μαθημάτων στη Σταυρούπολη, αυτή τη στιγμή. Δεν μιλάμε για επεισόδια. Μιλάμε για επιθέσεις φασιστικών ομάδων ενάντια σε φοιτητές και μαθητές και πρέπει η κυβέρνηση, το υπουργείο σας, να πάρει θέση. Θα περιμένουμε στη δευτερολογία σας», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ιωάννης Δελής.

«Απερίφραστα καταδίκασα. Μπορεί όχι με τον τρόπο που θα θέλατε εσείς και με τις λέξεις που θα θέλατε εσείς να χρησιμοποιήσω. Και δεν χαρακτήρισε ατολμία τη δική μου δήλωση», ανέφερε η κ. Μακρή και πρόσθεσε: «Είμαι απλώς προνοητική ως δικηγόρος και δεν θέλω να πάρω θέση για πράγματα που δεν γνωρίζω από μέσα. Η καταδίκη μου είναι απερίφραστη και υποθέτω ότι οι κατηγορίες για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή ή με κάποιους άλλους δεν έχει αποδέκτη εμένα. Είμαι σίγουρη ότι δεν το είπατε για εμένα. Αν το είπατε διευκρινίστε το και θα επανέλθω».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει