Ενημέρωση με ένα κλικ

Πλεύρης: Επιδιώκουμε λύση στο πλαίσιο του Συντάγματος για τους συμβασιούχους στο χώρο της υγείας

Η βούληση της κυβέρνησης είναι να βρεθεί λύση στο πλαίσιο του Συντάγματος, τόνισε ο υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης σε παρέμβασή του στη Βουλή, για το θέμα των συμβασιούχων στο χώρο της Υγείας.

Με αφορμή την επικείμενη ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών, είπε ότι η επιθυμία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι, όταν φέρει τις ανανεώσεις, να αναφερθεί σε ένα συνολικό σχεδιασμό. Προφανώς, τόνισε, δεν μπορεί να υπάρχουν λύσεις εκτός Συντάγματος και σημείωσε ότι «ήδη, υπάρχει ένα θέμα αναφορικώς με τη μοριοδότηση, σε απόφαση Τμήματος, το οποίο παρέπεμψε την απόφαση, λόγω σπουδαιότητας, στην Ολομέλεια». Επισήμανε μάλιστα ότι όσοι από τον πολιτικό κόσμο, μιλούν για μονιμοποίηση – στην πραγματικότητα, το μόνο που κάνουν, είναι να δίνουν επιχειρήματα σε αυτούς που προσβάλλουν τις προκηρύξεις που βγαίνουν.

«Συνεπώς, θα ψάξουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση, η οποία υπάρχει. Η λύση αυτή έρχεται μέσα από τις προκηρύξεις και μέσα από αυτές μπορεί να γίνει κουβέντα πώς θα καλυφθούν και συγκεκριμένες θέσεις στο μεγαλύτερο βαθμό και να δικαιωθούν όσοι βρισκόντουσαν στο σύστημα.

Γι’ αυτό, ακριβώς, ζητήσαμε με την αναπληρώτρια υπουργό κ. Γκάγκα, που έχει και την αρμοδιότητα αναφορικώς με τα νοσοκομεία, να υπάρξουν οι παρατάσεις, ώστε όταν θα γίνονται και οι παρατάσεις, να παρουσιάσουμε τον όλο σχεδιασμό μας, για να ξέρουμε τι κάνουμε στο πλαίσιο της νομιμότητας, με την καλύτερη δυνατή λύση. Συνεπώς, θα ανοίξει αυτή η κουβέντα, όταν γίνουν και οι ανανεώσεις των συγκεκριμένων συμβάσεων», βεβαίωσε ο κ. Πλεύρης, σε παρέμβασή του, κατά την ακρόαση φορέων από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται το νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση της τροποποίησης και αντικατάστασης της από 3.6.2019 επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς για το Έργο VI της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας και των παραρτημάτων της και άλλες επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει