Ενημέρωση με ένα κλικ

Έως τις 30/09 η ένταξη στις 120 δόσεις του ΕΦΚΑ

Έως την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έχουν περιθώριο οι μη μισθωτοί οφειλέτες του e-ΕΦΚΑ, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, που είχαν υποβάλει αίτημα για τον προσδιορισμό της οφειλής τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του φορέα, μέχρι 7/10/2019, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υπαγωγής τους στο δεύτερο στάδιο της ρύθμισης των έως 120 δόσεων.

Επισημαίνεται ότι η προαναφερόμενη λήξη αφορά οφειλέτες των οποίων οι οφειλές έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η υποβολή της αίτησης στο ΚΕΑΟ (μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών) και η καταβολή της πρώτης δόσης μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υπαγωγής των οφειλετών στη ρύθμιση των έως 120 δόσεων που ψηφίστηκε το 2019, εξελίσσεται ηλεκτρονικά σε δύο στάδια. Το πρώτο προβλέπει την υποβολή αιτήματος προσδιορισμού – επανυπολογισμού των οφειλών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που είχε αναρτηθεί στον ιστότοπο του φορέα (www.efka.gov.gr), ενώ το δεύτερο στάδιο προβλέπει την υποβολή αιτήματος ρύθμισης των οφειλών στον σύνδεσμο του ΚΕΑΟ στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ.

Διευκρινίζεται δε, ότι για οφειλέτες των οποίων τα ληξιπρόθεσμα χρέη δεν έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ ή έχει διαβιβαστεί μέρος αυτών, ή αυτά βρίσκονται σε στάδιο διόρθωσης από τον e-ΕΦΚΑ, δεν ισχύει η προαναφερόμενη λήξη προθεσμίας, αλλά οι εν λόγω οφειλέτες θα μπορούν να προβούν σε ρύθμιση μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΚΕΑΟ μετά το πέρας της 30ής Σεπτεμβρίου 2021, αφού διαβιβαστούν οι εν λόγω οφειλές.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει