Ενημέρωση με ένα κλικ

Κρήτη: Ακατάλληλα πάνω από 1.000 πέτρινα κτίσματα – Κλιμάκιο μηχανικών στην περιοχή

Κλιμάκιο 20 μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μετέβη στην πληγείσα από τον εγκέλαδο περιοχή της Κρήτης, για να συνδράμει στη σχεδίαση των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών από τη σεισμική δόνηση.

Το κλιμάκιο μεταβαίνει στην Κρήτη μετά από εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, κ. Γιώργου Καραγιάννη, κλιμάκιο 20

Το κλιμάκιο των μηχανικών θα ξεκινήσει άμεσα ελέγχους στα κτήρια και στις υποδομές για να γίνει η αποτίμηση των ζημιών. Παράλληλα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μαζί με τον Δήμο Μίνωα – Πεδιάδας θα δημιουργήσει συντονιστικό κέντρο για τη διευκόλυνση των διαδικασιών των αυτοψιών και την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, περισσότερα από 1.000 κυρίως πέτρινα κτίσματα στο Αρκαλοχώρι και τις όμορες περιοχές κρίνονται ακατάλληλα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μετά από την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε, σήμερα, Δευτέρα, στις 9:17 στην ανατολική Κρήτη, στην Άρβη.

Της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε προηγήθηκε ένας σεισμός έντασης 4,7 ρίχτερ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν ο τελευταίος μεγάλος σεισμός ήταν ο κύριος, αναμένεται να ακολουθήσει μία ακόμη ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 5,3 ρίχτερ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει