Ενημέρωση με ένα κλικ

Σεισμός στην Κρήτη: Ένας νεκρός στο Αρκαλοχώρι – Ζημιές και τραυματίες

Ένα νεκρό και έναν εγκλωβισμένο αναφέρουν μέχρι στιγμής οι πρώτες πληροφορίες μετά τον ισχυρό σεισμό 5, 8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το neakriti.gr βρίσκονται στο ναό του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι, τμήματα του οποίου κατέρρευσαν.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μίνωα – Πεδιάδας, Ιωάννη Δρακάκη, πρόκειται για εργάτη, ο οποίος εκτελούσε εργασίες αναστήλωσης στον Προφήτη Ηλία.

Ακόμη ένας εργάτης που ήταν μαζί του στο εκκλησάκι απομακρύνθηκε σώος.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

 

Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Κάποιοι πολίτες για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια.

Παράλληλα, με εντολή της Πολιτικής Προστασίας έχει απογειωθεί ελικόπτερο έτσι ώστε να δώσει εικόνα στα σωστικά συνεργεία και να συνδράμουν όπου απαιτηθεί, αλλά και να υπάρξει μια πρώτη καταγραφή των κτηρίων που έχουν καταρρεύσει.

Όπως μεταδίδει το κρατικό κανάλι,ζημιές έχουν σημειωθεί, κατά πληροφορίες, και στις Αγιές Παρασκιές αλλά και στο Θραψανό, ιδίως σε παλαιά κτίσματα. Κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία, λόγω κατολίσθησης. Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε, χωρίς να έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός στους επιβαίνοντες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει