Ενημέρωση με ένα κλικ

“Καμπανάκι” από τον Σαρηγιάννη: Δεκάδες χιλιάδες κρούσματα σε παιδιά

Το 44% των νέων κρουσμάτων, την περίοδο από το άνοιγμα των σχολείων μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, θα αφορά σε παιδιά, σε μαθητές, είπε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στην σταθεροποίηση των κρουσμάτων, είπε: “Σε αυτό συμβάλλουν ο μειωμένος ρυθμός εμβολιασμών έναντι του κορονοϊού, ο καλοκαιρινός καιρός των προηγούμενων εβδομάδων και ο υψηλός αριθμός των τεστ που γίνονται”.

Όπως τόνισε: “Ανησυχώ για το άνοιγμα των πανεπιστημίων, ειδικά σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας όπου υπάρχει αυξημένο επίπεδο διασποράς και σημαντική πίεση στο Σύστημα Υγείας, καθώς οι Σχολές ανοίγουν μόνο στην βάση του εμβολιασμού.

Αν το ποσοστό των ανεμβολίαστων φοιτητών που υπάρχει, λειτουργήσει χωρίς την λήψη άλλων μέτρων προστασίας, αν έρθουν πολύ κοντά στα αμφιθέατρα ή στην ώρα των πειραμάτων, υπάρχει αυξημένος φόβος για διασπορά”. είπε χαρακτηριστικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More