Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητρόπολη Πειραιώς: Αυτά απαντά για το κείμενο κατά του Μίκη Θεοδωράκη

Σε διευκρινήσεις προχώρησε η Μητρόπολη Πειραιώς, σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε κατά του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο δημοσιεύτηκε λίγες εβδομάδες έπειτα από τον θάνατο του.

Πιο συγκεκριμένα το γραφείο Τύπου της Μητρόπολης Πειραιώς επισημαίνει χαρακτηριστικά πως όσα γράφτηκαν για τον μεγάλο μουσικοσυνθέση δεν αποτελούν προσωπική δήλωση του Μητροπολίτη Πειραιώς, αλλά ανακοίνωση του γραφείου επί των αιρέσεων και επισημαίνεται ότι πάγια τακτική του Μητροπολίτη «είναι να μην λογοκρίνει τους συνεργάτες του».

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Τα όσα γράφτηκαν για τον εκλιπόντα σπουδαίο καλλιτέχνη και μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη δεν αποτελούν προσωπική δήλωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, αλλά ανακοινωθέν του Γραφείου επί των Αιρέσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Μητροπολίτη.

Όπως επισημαίνεται, «οι καλώς γνωρίζοντες θα ενθυμούνται ότι πάγια τακτική του Σεβασμιωτάτου είναι να μην λογοκρίνει τους συνεργάτες του στο πλαίσιο της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου. Ως εκ τούτου, κακώς η εν λόγω δημοσίευση θεωρήθηκε ως προσωπική δήλωση του Σεβασμιωτάτου».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει