Ενημέρωση με ένα κλικ

Η ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας στο επίκεντρο της συνάντησης Κεραμέως – Μπένου

Η ενημέρωση για το έργο της Ειδικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, καθώς και ο σχεδιασμός εκπόνησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα σχολεία της Βόρειας Εύβοιας, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποίησαν με τον Σταύρο Μπένο, επικεφαλής της Ειδικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας και τη Mαίρη Μπελογιάννη, δρ. Αρχαιολόγο και Φιλόλογο, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός, Ζέττα Μακρή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η κ. Κεραμέως, αναφέρει η ανακοίνωση, τόνισε ότι «οι προτάσεις της Ειδικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας βρίσκονται σε απόλυτη συναρμογή με τους στόχους, τον σχεδιασμό και τις δράσεις του ΥΠΑΙΘ».

Για τα εκπαιδευτικά προγράμματα στη Βόρεια Εύβοια πρότεινε να αξιοποιηθεί το πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, τα οποία είναι οργανωμένα στη βάση τεσσάρων θεματικών κύκλων, μεταξύ των οποίων ο κύκλος «Φροντίζω το Περιβάλλον», με θεματικές σχετικά με την οικολογία, την κλιματική αλλαγή, την πολιτική προστασία και την παγκόσμια και τοπική πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και ο κύκλος «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ», ο οποίος, μεταξύ άλλων, δίνει έμφαση στον εθελοντισμό.

Η υπουργός Παιδείας πρότεινε, επίσης, τη διενέργεια μαθητικών διαγωνισμών επί θεμάτων συναφών με τη Βόρεια Εύβοια και την προστασία του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής, καθώς και τη διεξαγωγή στην Εύβοια των τελετών απονομής βραβείων και παρουσίασης των προτάσεων που θα διακριθούν.

Η κ. Μπελογιάννη παρουσίασε πρόταση για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Τα Σχολεία Υιοθετούν – Η Κοινωνία Αγκαλιάζει».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει