Ενημέρωση με ένα κλικ

Πλεύρης: Δεν τίθεται θέμα επιβολής νέων μέτρων στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος χαρακτήρισε την επίσκεψή του στην πόλη προληπτική και τόνισε ότι δεν θα επιβληθεί στη συμπρωτεύουσα lockdown.

«Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή τώρα που είναι νωρίς γιατί ο στόχος μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα, να επεκταθούν οι εμβολιασμοί και πραγματικά να διαχειριστούμε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν τίθεται θέμα μέτρων, επειδή πολλά λένε, τίθεται θέμα προληπτικής επίσκεψης για να προλάβουμε όλα τα δεδομένα», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Από την μεριά της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σημείωσε ότι καθημερινά μπαίνουν στις μονάδες εντατικής και καταλήγουν κυρίως μη εμβολιασμένοι ασθενείς κι έδωσε το μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και σημαντικό για την ασφάλεια όλων.

 

 

Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΑΒ, εκτός από τον κ. Πλεύρη και την κ. Γκάγκα, συμμετείχε το Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ Νίκος Παπαυεσταθίου, οι διοικητές της 3η2 και 4ης ΥΠΕ καθώς και διοικητές νοσοκομείων.

Όσον αφορά στις αντιδράσεις των υγειονομικών που τον αποδοκίμασαν κατά την άφιξη του, σχολίασε: «Η πολιτεία έχει πει ξεκάθαρα ότι η υποχρεωτικότητα δεν θα επεκταθεί, αλλά για τους υγειονομικούς ισχύει ότι επικρατεί η δημόσια υγεία. Όπως ένας γιατρός έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί έτσι κι ένας ασθενής έχει δικαίωμα ο γιατρός που θα τον θεραπεύει να είναι εμβολιασμένος. Τους δώσαμε την ευκαιρία, τους σεβόμαστε και τους καλούμε να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση και να επιστρέψουν. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία άλλη αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική σε αυτό το θέμα».

Την ίδια ώρα, το ιικό φορτίο καταγράφεται επιβαρυμένο στις περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες Μακεδονίας και Θράκης.

Έξι σχεδόν στους δέκα μόνιμους κατοίκους στα βόρεια της χώρας αρνούνται τον εμβολιασμό. Οι 54 ασθενείς στη Βόρεια Ελλάδα που έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα ήταν ανεμβολίαστοι.

Οι ανεμβολίαστοι βοηθούν στην επιμήκυνση της λίστας των θανάτων, στους οποίους ο μήνας του Σεπτεμβρίου δεν κάνει… οικονομία.

Πάντως, σε πρόσφατη έκθεση του ΕΟΔΥ, που συμπεριλαμβάνει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, για την εβδομάδα 13 – 19 Σεπτεμβρίου 2021, τα στοιχεία δείχνουν πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις, συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, σε 9 από 12 περιοχές που ελέγχει το Δίκτυο.

Συγκεκριμένα, καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε Ιωάννινα (-38%), Λάρισα (-48%), Χανιά (-52%), Ρέθυμνο (-48%), Άγιο Νικόλαο (-44%), Πάτρα (-41%) και Ηράκλειο (67%), ενώ οριακές ήταν οι μειώσεις σε Αλεξανδρούπολη (-23%) και Βόλο (-24%).

Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Περιφέρεια Αττικής, στη Θεσσαλονίκη και στην Ξάνθη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει