Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Μια… λαμπάδα στον Παπαπέτρου

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός να ήταν… άφαντος και η Παρτιζάν και έκανε “πάρτι”, όμως στο δεύτερο μέρος οι “πράσινοι” μεταμορφώθηκαν και πήραν τη νίκη στην παράταση με 89-85 (80-80 ο κανονικός αγώνας) και θα αναμετρηθούν με την Αναντουλού Εφές, στον τελικό του τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”.

Κορυφαίοι για το Τριφύλλι ήταν οι Πέρι με 15, Παπαπέτρου με 20 και Έβανς με 15 πόντους, ενώ βοήθειες έδωσαν και οι Μέικον – Σαντ Ρος (9 και 8 πόντους) αντίστοιχα.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Πέρι, Παπαπέτρου, Γουάιτ και Φλόιντ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ απέναντι στην Παρτιζάν και οι “πράσινοι” ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο και στο 3’ είχε το προβάδισμα με 5-0, αλλά οι Σέρβοι είχαν άμεση απάντηση και με ένα επιμέρους 2-7, έφεραν το ματς στα ίσα (7-7), δύο λεπτά αργότερα.

Από τα μισά του δεκαλέπτου το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν αυτό που είχε πάρει πρωτοβουλίες, καθώς είχε διαβάσει τα mismatch του Τριφυλλιού και στο 7’ είχαν πάρει “αέρα” 4 πόντων (9-13) και έτσι στο παρκέ επιστρατεύτηκαν οι Παπαγιάννης και Νέντοβιτς, με τον Σέρβο γκαρντ να γνωρίζει την αποθέωση από τους φιλάθλους.

Παρόλα αυτά το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με την Παρτιζάν να βρίσκει τον τρόπο να “χτυπά” την άμυνα του Παναθηναϊκού και να προηγείται εύκολα με 14-20.
Οι Σέρβοι συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και στο 13’ ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (16-26), μιας και οι “πράσινοι” είναι αρκετά άστοχοι στις επιθέσεις που δημιουργούσαν και αυτό οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλευόντουσαν με κάθε τρόπο.

Μάλιστα το σκορ έφτασε ακόμα και στο +16 (18-34), με τους παίκτες τον Εξάστερο να δείχνει πολλές αδυναμίες στην άμυνα στο ζωγραφιστό, μιας και οι αντίπαλοι τους “χτυπούσαν” συνεχώς στη ρακέτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 16’ η διαφορά να “αγγίξει” τους 20 (21-40).

Ο Παναθηναϊκός έκανε εύκολα το λάθος στην άμυνα, καθώς χανόταν στις αλλαγές των μαρκαρισμάτων και η Παρτιζάν εκμεταλλευόταν τις δεύτερες ευκαιρίες, ενώ το Τριφύλλι σημείωνε πόντους, μετά κόπων και…βασάνων και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι στο +17 (31-48).

Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, το Τριφύλλι μπήκε πιο δυναμικά στην τρίτη περίοδο. Με ένα επιμέρους 9-2, η διαφορά μειώθηκε στους 10 (40-50) στο 23’, ενώ εμφανής βελτίωση υπήρξε και στην άμυνα και αυτό έδωσε κάποια ώθηση.

Παρόλα αυτά η Παρτιζάν βρήκε δύο ελεύθερα τρίποντα από τους Λεντέι και Πάντερ και ανέβασε εκ νέου το σκορ στο +16, αλλά η άνοδος των Παπαπέτρου και Πέρι (11 και 12 πόντους) έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (47-56) στο 26’.

Η πίεση του Παναθηναϊκού έφερε εκνευρισμό στου Σέρβους και αυτό φάνηκε από τις κακές επιλογές που έκαναν στην επίθεση, αλλά κρατούσαν την πρωτοκαθεδρία στο σκορ. Παρόλα αυτά οι “πράσινοι” ήταν κοντά και έκλεισαν το 3ο δεκάλεπτο με 59-68.

Το Τριφύλλι, με την έναρξη του της τελευταίας περιόδου, προσπάθησε να φέρει τα… πάνω κάτω. Το έμμεσο τρίποντο του Μέικον έφερε τη διαφορά στο -5 (68-73) στο 33′ και η ευστοχία του Πέρι από τα 6.75 έδωσε την ευκαιρία στους “πράσινους” να φέρουν το ματς στα ίσα με τον Σαντ Ρος (73-73), τρία λεπτά αργότερα,

Μάλιστα ο Παπαπέτρου με ένα ακόμα τρίποντο έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό, τρέχοντας ένα 10-0 σερί και ο Φλόιντ με λέι απ “έγραψε” το 78-73 για τους γηπεδούχους, όπου είχαν το μομέντουμ της κατάστασης, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των αντιπάλων τους. Οι Σέρβοι όμως βρήκαν λύσεις και μείωσαν στον πόντο (78-77) 1:32 πριν το τέλος του αγώνα.

Το τρίποντο του Ζάγκορατς στα 38.8” έφερε το ματς στα ίσα (80-80), αλλά ο Πέρι αστόχησε στην τελευταία επίθεση του αγώνα και έτσι το ματς πήγε σε 5λεπτη παράταση.

Στον έξτρα χρόνο ο Παναθηναϊκός κρατούσε τον έλεγχο στα χέρια του. Το τρίποντο του Έβανς έδωσε αέρα 3 πόντων (86-83) στο 43′ και ο “Πάπι” έδωσε τη… χαριστική βολή με “οβίδα” από τα 6.75, διαμορφώνοντας το 89-85 και έμεναν 38.2” για τη λήξη και την παράτασης, από κει και μετά και οι δύο ομάδες δεν βρήκαν πόντους και έτσι οι “πράσινοι” πήραν τη νίκη και πέρασε στον τελικό του τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” και θα αντιμετωπίσει την Εφές.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 31-48, 59-68, 80-80 (κ.α), 85-85

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει