Ενημέρωση με ένα κλικ

Γουάιτ στο arthro.gr: “Ευλογία για μένα ο Πρίφτης – Θρύλος ο Παύλος Γιαννακόπουλος”

Ο Οκάρο Γουάιτ αποτελεί ένα από τα καινούρια μέλη του Παναθηναϊκού στη φετινή σεζόν και αποτελεί προσωπική επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη για τη θέση “4”.

Ο Αμερικάνος πάουερ φόργουορντ μίλησε στο arthro.gr για τους στόχους που έχει με τους “πράσινους”, τη συνύπαρξη του με τον Έλληνα τεχνικό (τον είχε και στην Ούνιξ Καζάν), όπου τόνισε πως είναι ευγνώμων που τον έχω για προπονητή.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη Euroleague, όπου επεσήμανε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για τους ίδιους το πλήθος των αγώνων που θα έχουν μέσα σε λίγες μέρες.

Επίσης για το τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” σημείωσε πως είναι ένας θρύλος για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και ανυπομονεί για αυτά τα παιχνίδια, αλλά και για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα.
Αναλυτικά μίλησε:

Για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: “Νιώθω υπέροχα που είμαι μέλος αυτού του οργανισμού και θέλω να προσπαθήσω να γίνω καλύτερος και να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο και να πετύχουμε τους στόχους μας”.

Για τη δεύτερη συνύπαρξη του με τον Δημήτρη Πρίφτη: “Είμαι χαρούμενος είμαι ξανά υπό τις οδηγίες του και γνωρίζω τι θέλει. Σε σχέση με την προηγούμενη φορά που τον είχα είναι το ίδιο. Έχουμε τα ίδια “πιστεύω” για το πως θέλει την ομάδα. Είναι το καλύτερο για μένα, γιατί με βοηθάει πολύ στην προσαρμογή μου με τους νέους μου συμπαίκτες. Έχουμε μια καινούρια ομάδα και ξέρουμε ποιες είναι οι θέσεις μας και το τι πρέπει να κάνουμε και με τον κόουτς Πρίφτη είναι εύκολο για εμάς, καθώς οι οδηγίες που παίρνουμε είναι πολύ συγκεκριμένες και όλοι οι παίκτες γνωρίζουμε τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε στο παρκέ. Ότι λέει, αυτό εννοεί. Είμαι πολύ ευγνώμων που τον έχω για προπονητή”.

Για τη δύσκολη φετινή σεζόν στην Euroleague: “Η φετινή σεζόν στη διοργάνωση αναμένεται να είναι αρκετά ζόρικη, ειδικά με το πρόγραμμα που έχουμε στα πρώτα παιχνίδια. Ειδικά όταν θα έχουμε διπλά παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα, αλλά αυτό ήταν κάτι που το γνωρίζουμε. Είμαστε επαγγελματίες και αυτή είναι η δουλειά μας. Στο τέλος της ημέρας ξέρουμε πως κάναμε αυτό που έπρεπε. Το δύσκολο για μένα θα είναι όταν θα υπάρχουν τρεις αγώνες μέσα στην εβδομάδα (2 για Euroleague και ένα για το ελληνικό πρωτάθλημα), ενώ θα υπάρξει περίοδος και για τέσσερα μας, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία στο να μην τα δίνουμε όλα. Πρέπει να μένουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας”.

Για το τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” και για το επίπεδο των ομάδων: “Όλες οι ομάδες είναι εξαιρετικές. Δυστυχώς η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν μπόρεσε να έρθει λόγω των περιορισμών του κορονοϊού, αλλά οι άλλοι σύλλογοι είναι πολύ δυνατοί και αξιόλογοι αντίπαλοι. Ειδικά η Αναντολού Εφές, που είναι και Πρωταθλήτρια Ευρώπης, είναι αυτή που προσέξουμε ιδιαίτερα. Έχω αρκετούς φίλους από την ομάδα και για μας είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να “εκπαιδευτούμε”, ώστε να ξέρουμε το τι θα αντιμετωπίσουμε, όταν αναμετρηθούμε ξανά στην Euroleague. Σε αυτούς τους αγώνες τιμούμε έναν θρύλο του Παναθηναϊκού, αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ και τα λάβαρα που κοσμούν το γήπεδο τα λένε όλα. Ανυπομονώ για αυτά τα ματς, αλλά και την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα και γι’ αυτό είμαι αρκετά χαρούμενος”.

Για την επιστροφή του Ολυμπιακού στη Basket League και τα πολλά παιχνίδια που θα τεθούν αντιμέτωποι: “Συνολικά με τον Ολυμπιακό θα παίξουμε 7, μπορεί και παραπάνω παιχνίδια. Αυτό είναι καλό για μας. Είναι θετικό που επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί κάνει καλό στο εγχώρια λίγκα, αλλά και για τους φιλάθλους. Χρειαζόμαστε να έχουμε έναν δυνατό αντίπαλο, που είναι ο “παραδοσιακός” μας αντίπαλος και είναι σπουδαίο που είναι πάλι εδώ και όταν φτάσουν αυτοί οι αγώνες θα προετοιμαστούμε καταλλήλως”.

Τέλος έδωσε το μήνυμα του για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού: “Πάμε Τριφυλλάρα!”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει