Ενημέρωση με ένα κλικ

EUMED9: Μέτρα και απαγορεύσεις συγκεντρώσεων από την ΕΛ.ΑΣ.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών αποφάσισε την απαγόρευση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης από τις 6 το πρωί της Παρασκευής έως τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας σε περιοχές της Αττικής.

Η απαγόρευση συγκεντρώσεων αφορά τις δύο παρακάτω περιοχές:

Α. Την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους: Λ. Αμαλίας & Λ. Βασ. Όλγας – Λ. Βασ. Όλγας – αριστερά Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – δεξιά Σπύρου Μερκούρη – αριστερά Μιχαλακοπούλου (έως τη συμβολή της με τη Χατζηγιάννη Μέξη) – αριστερά Χατζηγιάννη Μέξη – αριστερά Λ. Βασ. Σοφίας – δεξιά Σέκερη – Σόλωνος – αριστερά Λυκαβηττού – Αμερικής – Κολοκοτρώνη – αριστερά Βουλής – δεξιά Ναυάρχου Νικοδήμου – Φλέσσα – αριστερά Τριπόδων – Λυσικράτους – Πύλη Ανδριανού.

Όπως τονίζει η ΕΛ.ΑΣ. η παραπάνω απαγόρευση επιβάλλεται «καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει της πραγματοποίησης στην Αθήνα της διάσκεψης κορυφής EuroMed9 και των προγραμματισμένων επισκέψεων, κινήσεων και διαμονής επίσημων προσώπων στην Χώρα μας για να συμμετάσχουν σε αυτή, λαμβάνοντας υπόψη και την εξαγγελθείσα συνάθροιση για την 17/09/2021 και ώρα 19:00 στην Πλατεία Συντάγματος ενάντια στην προαναφερόμενη διάσκεψη από διάφορους φορείς /οργανώσεις».

Β. Επίσης, η απαγόρευση συγκεντρώσεων αφορά την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους: Λ. Συγγρού (στο ύψος Λ. Αμφιθέας & Λ. Κατσώνη) – Λ. Κατσώνη – Επαμεινώνδα – Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα προς Γλυφάδα) – Λ. Απόλλωνος – Ηχούς – Λ. Αμφιθέας (έως στο ύψος της Λ. Συγγρού).

Η παραπάνω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς, όπως τονίζει η ΕΛ.ΑΣ, «εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει της πραγματοποίησης στο Κέντρο Πολιτισμού “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” της διάσκεψης κορυφής EuroMed9 και των προγραμματισμένων συμμετοχών σε αυτή επίσημων προσώπων».

Στην Αθήνα Φον ντερ Λάιεν και ηγέτες των μεσογειακών χωρών της Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι τη Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης φιλοξενεί σήμερα, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το Med9 πλέον, καθώς η ομάδα των επτά χωρών που συμμετείχαν μέχρι σήμερα στην ομάδα της EUMED, εμπλουτίζεται από φέτος με τη συμμετοχή της Κροατίας και της Σλοβενίας.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στην Αθήνα έρχεται η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, για να παρακολουθήσει τις εργασίες της Συνόδου.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συζητήσει κατά την διάρκεια της Συνόδου με τους ηγέτες της Κροατίας, της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας και της Ισπανίας τις προκλήσεις και τις κρίσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Μεσογείου.

«Προκλήσεις ασφαλείας στη Μεσόγειο που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, νέες εν δυνάμει κρίσεις, όπως του Μεταναστευτικού με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Και φυσικά κρίσεις, των οποίων τις συνέπειες βιώνουν ήδη οι χώρες της Μεσογείου, όπως η κλιματική αλλαγή. Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η φετινή Σύνοδος Κορυφής του Med9 θα εστιάσει στην κλιματική κρίση, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάγκη κοινής δράσης και συνεργασίας των χωρών της Μεσογείου» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει