Ενημέρωση με ένα κλικ

Βράβευσε τους αθλητές της ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας o Δήμος Αθηναίων (pic)

Ο Δήμος Αθηναίων τίμησε την ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα για την εντυπωσιακή συμμετοχή της, στη φετινή 16η διοργάνωση, των Θερινών Παραολυμπιακών Αγώνων, στο Τόκιο, με την κατάκτηση 11 μεταλλίων.

Σε μία συγκινητική εκδήλωση στο Σεράφειο Αθλητικό Κέντρο, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, βράβευσε μέλη της ελληνικής αποστολής.

«Καλώς ορίσατε στο σπίτι σας, στην Αθήνα, την πόλη που γέννησε το σύγχρονο ολυμπιακό κίνημα. Μας προσφέρατε πάρα πολλά, απλόχερα και γενναιόδωρα», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Μπακογιάννης.

Επίσης έκανε μία συνοπτική παρουσίαση του σχεδιασμού του Δήμου Αθηναίων, για μια πόλη προσβάσιμη σ΄ όλους.

Στην τελετή βράβευσης, παρόντες ήταν -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Χρήστος Καλούδης, η αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής, Αναστασία Γκούφα, η πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, Ιωάννα Καρυοφύλλη,  ο έφορος Εθνικών Ομάδων της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, Κωνσταντίνος Σιάχος, κ.α.

Αναλυτικά το μήνυμα του Μπακογιάννη στο facebook:

Σήμερα κάναμε το καθήκον μας.
“Υποδεχτήκαμε και βραβεύσαμε με μεγάλη χαρά τα μέλη της Ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μεταφέροντας την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό όλων των Αθηναίων για όλα εκείνα που μας προσέφεραν απλόχερα και γενναιόδωρα.
Η Αθήνα για δεκαετίες ήταν μια πόλη εχθρική για ανθρώπους με αναπηρία και δυστυχώς δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.
Αλλά επειδή άνθρωποι δημιούργησαν τα προβλήματα και άνθρωποι θα τα λύσουν ήδη έχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια. Ανακατασκευάζουμε πάνω από 400 πεζοδρόμια με πρόνοια ΑμεΑ, τοποθετούμε αισθητήρες στις ράμπες για την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής στάθμευσης, υλοποιούμε έργα προσβασιμότητας στα σχολεία της πόλης με ράμπες και αναβατόρια για την ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων των μαθητών και εφαρμόζουμε αυστηρές προδιαγραφές σχεδιασμού για την κίνηση και εξυπηρέτηση των ΑμεΑ σε όλα τα έργα που σχεδιάζουμε και εκτελούμε υλοποιώντας ένα σχέδιο, το οποίο έχει στόχο την απρόσκοπτη πρόσβαση και συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας.
Γιατί θέλουμε στην πόλη να αισθάνονται τόσο ελεύθεροι όσο και στα στάδια ή στα κολυμβητήρια.
Γιατί τα δικαιώματα τους είναι οι υποχρεώσεις μας.
Ευχαριστούμε για όλα”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει