Ενημέρωση με ένα κλικ

H Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε πρόσφυγες στη Ιταλία προερχόμενους και από την Λέσβο

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πριν αναχωρήσει από τη Ρώμη, επισκέφθηκε την Καθολική εθελοντική κοινότητα του Σαντ’ Ετζίντιο.

Σε δομή φιλοξενίας προσφύγων της κοινότητας, στο κέντρο της Ρώμης, είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει, μεταξύ των άλλων, με Αφγανούς, Σομαλούς, και Λιβανέζους πρόσφυγες, οι οποίοι μαθαίνουν ιταλικά και παρακολουθούν μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Πολλοί έφτασαν στη Ρώμη από την Λέσβο, χάρη σε ανθρωπιστικούς διαδρόμους.

Φέτος, αφίχθηκαν στην Αιώνια Πόλη από την Λέσβο 100 πρόσφυγες. Με τη βοήθεια των ανθρωπιστικών διαδρομών, πάντα, και την ουσιαστική συνεργασία του Σαντ Ετζίντιο, μέσα στους επόμενους 12 μήνες αναμένεται η άφιξη άλλων διακοσίων.

Στόχος είναι η πλήρης ένταξή τους στην ιταλική κοινωνία, με επαγγελματική αποκατάσταση και με την ενεργό συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με γονείς μικρών παιδιών, οι οποίοι, σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω των δύσκολων συνθηκών των ταξιδιών που αντιμετώπισαν, χρήζουν ακόμη ιατρικής παρακολούθησης.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Με μεγάλη συγκίνηση περιηγήθηκα στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων του Σαντ’ Ετζίντιο και συνομίλησα με τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους αναζητώντας καταφύγιο σε χώρες όπου επικρατεί ειρήνη και ασφάλεια. Το κέντρο αυτό ανοίγει πράγματι «διαδρόμους ανθρωπισμού». Προσφέρει στους κατατρεγμένους που αναγκάστηκαν να πάρουν το δύσκολο δρόμο του εκπατρισμού για να διαφύγουν από πολέμους και διώξεις, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Είναι μια εστία γενναιοδωρίας, αλληλεγγύης, προστασίας και ανθρωπιάς, μια υπόσχεση για ένα μέλλον απαλλαγμένο από το φόβο, ένα μέλλον που μπορεί να βιωθεί με ελευθερία, αξιοπρέπεια και ασφάλεια».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More