Ενημέρωση με ένα κλικ

ΟΑΕΔ: Αυτές είναι οι 4+1 αλλαγές που εξετάζει η Κυβέρνηση για το επίδομα ανεργίας

Φαίνεται ότι όλα αλλάζουν στον ΟΑΕΔ και στο επίδομα ανεργίας και την κατάρτιση των ανέργων, καθώς η την έκθεση Πισσαρίδη, από το υπουργείο Εργασίας δρομολογεί μεγάλες αλλαγές, που σε συνδυασμό με τα χρήματα και τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης θα δώσουν νέα ώθηση στην μεγάλη προσπάθεια της Κυβέρνησης για μείωση της ανεργίας στη χώρα.

Υπό αυτό το πρίσμα, η επιτροπή εισηγείται αλλαγές που προωθούν αφενός μεν την κατάρτιση των ανέργων, αφετέρου δε στοχεύουν στη σύνδεση της κατάρτισης με την επιδότηση, ώστε οι άνεργοι, παράλληλα με την απαραίτητη οικονομική στήριξη που θα πρέπει να έχουν, να αποκτούν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα εφόδια ώστε να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας προβλέπει ότι το επίδομα ανεργίας δεν θα είναι σταθερό και συνδεδεμένο με τον κατώτατο μισθό, δηλαδή 399 ευρώ σήμερα και 407 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2022, αλλά με τις προηγούμενες αμοιβές του ανέργου.

Επομένως, το επίδομα ανεργίας θα οριστεί στο 55% του μέσου μηνιαίου μισθού του ανέργου στα προηγούμενα τρία έτη, με ανώτατο όριο επιδόματος τα 1.200 ευρώ (το επίπεδο του μέσου μηνιαίου μισθού των πλήρως απασχολουμένων τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία του ΕΦΚΑ).

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr/

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More