Ενημέρωση με ένα κλικ

Επιδότηση 1.200 ευρώ για ανέργους έως 29 ετών – Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

Με απώτερο σκοπό την πάταξη της ανεργίας στη νεολαία ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε το Σάββατο στη παρουσίαση μιας σειράς μέτρων που δίνουν νέες προοπτικές και ακόμη περισσότερο για εκείνους τους νέους που είναι άνεργοι και δεν έχουν εργασιακή εμπειρία!

Ειδικότερα, όλοι οι νέοι από 18 έως 29 ετών που δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και θα προσληφθούν για πρώτη φορά, θα λάβουν για 6 μήνες προπληρωμένο χρόνο εργασίας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την πρώτη τους απασχόληση.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα 600 ευρώ θα πηγαίνουν στους εργοδότες και τα υπόλοιπα 600 ευρώ θα κατευθύνονται στους νέους, πέραν του μισθού τους, για να τα ξοδέψουν όπως θέλουν.

Επομένως το Κράτος στοχεύει αφενός στην ενίσχυση του εισοδήματος των χαμηλόμισθων συνήθως νέων εργαζόμενων και αφετέρου στην επιδότηση του κόστους εργασίας για τον εργοδότη, ο οποίος θα μπορεί να προσλαμβάνει με μικρό κόστος.

Να σημειωθεί, ότι για εργασία μερικής απασχόλησης, δηλαδή για εργασία τουλάχιστον 4 ώρες την ημέρα 5ήμερο (20 ώρες την εβδομάδα) θα δίνονται 600 ευρώ, 300 για τον εργοδότη και 300 για τον εργαζόμενο.

Το δημοσιονομικό κόστος του μέτρου ανέρχεται σε 28 εκατ. ευρώ για το 2021 και 14 εκατ. ευρώ για το 2022. Τα οφέλη για τους νέους, εάν εκείνοι εργαστούν για πρώτη φορά, είναι ότι θα λάβουν επιπλέον του μισθού τους από το κράτος 600 ευρώ, και εάν φοιτούν σε δημόσιο ΙΕΚ σε άλλη πόλη θα λάβουν επιπλέον 1.000 ευρώ ετησίως στεγαστικό επίδομα.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει