Ενημέρωση με ένα κλικ

Πρωταγωνιστές του καλοκαιριού και οι μικροί νησιωτικοί προορισμοί της χώρας

Θετικός κρίνεται ο απολογισμός τής μέχρι τώρα πορείας των τουριστικών αφίξεων στους “μικρότερους” νησιωτικούς προορισμούς της χώρας, από τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς σε αυτά. Μπορεί να μην υποδέχονται, λόγω του μικρότερου γεωγραφικού στίγματος τους, τις ροές επισκεπτών των μεγάλων νησιών της χώρας, ωστόσο το οικονομικό αποτύπωμα του τουρισμού στις τοπικές οικονομίες τους είναι αυτό που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και τη βιωσιμότητα τους εν μέσω του χειμώνα.

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Σίκινος, η Κάλυμνος, η Αστυπάλαια, η Ίος, η Σκόπελος, η Νάξος, η Πάρος, οι Λειψοί, η Ελαφόνησος στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου και η Άνδρος ήταν αρκετά δημοφιλείς προορισμοί, με τους φορείς των νησιών αυτών κάνουν λόγο για μια απροσδόκητα καλή τουριστικά χρονιά.

Αν και αυτή, ήταν περιορισμένη στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου χάρισε χαμόγελα ικανοποίησης στους εμπλεκόμενους με τα τουριστικά πράγματα, καθώς η εκκίνηση της τον Μάιο δεν προδίκαζε την “έκρηξη” των αφίξεων σε αυτά, το εξεταζόμενο δίμηνο, όπως σημειώνουν.

Σε πρώτη ανάγνωση οι πληρότητες σε αυτά αλλά και στα περισσότερα νησιά της χώρας κινήθηκαν πάνω από 85%, ειδικά τον Αύγουστο, ενώ ο Σεπτέμβρης κρίνεται από τους περισσότερους, ο μήνας που θα σφραγίσει και τα τουριστικά τους έσοδα. Προς επίρρωση τούτου, η ευχή να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι τουριστικές ροές σε αυτά, χωρίς υγειονομικά απρόοπτα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει