Ενημέρωση με ένα κλικ

«Τηρήσατε τη δέσμευσή σας», είπαν στον Μητσοτάκη ο δήμαρχος Τυρνάβου, ο διευθυντής του σχολείου στο Δαμάσι

Ο διευθυντής του σχολείου, Γρηγόρης Λέτσιος, που έβγαλε με ασφάλεια -μαζί με τους δασκάλους- τα παιδιά από τις τάξεις την ώρα του σεισμού στις 3 Μαρτίου, χαρακτήρισε «κόσμημα» το νέο σχολείο και θυμήθηκε όσα έγιναν μέσα σε λίγους μήνες, αλλά και τη συνομιλία που είχε εκείνη την ημέρα, μετά τον σεισμό, με τον κ. Μητσοτάκη:

«Κύριε πρωθυπουργέ, στις 3 του Μάρτη είχαμε μία τηλεφωνική επικοινωνία και μου είπατε επί λέξει: “κύριε διευθυντά, εφόσον όλα πάνε καλά, το συντομότερο δυνατόν θα έχετε νέο διδακτήριο”. Χάρηκα εκείνη την ημέρα, αλλά σήμερα πετάω από τη χαρά μου πραγματικά, όταν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, σε 3,5 μήνες, δημιουργήθηκε αυτό το κόσμημα. Δεν χτίσαμε απλά ένα σχολείο κύριε πρωθυπουργέ. Χτίσαμε το σχολείο».

Ο κ. Λέτσιος, αναφερόμενος εκ νέου στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό την ημέρα του σεισμό της 3ης Μαρτίου, όταν ο κ. Μητσοτάκης τον είχε συγχαρεί για την απόλυτα επιτυχημένη εκκένωση του κτιρίου, επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί πως «”εφόσον το κτίριο είναι κατεδαφιστέο, θα αποκτήσετε καλύτερο σχολείο το συντομότερο δυνατόν”. Θέλω να συγχαρώ πραγματικά τον πρωθυπουργό που τήρησε την υπόσχεσή του. Δεν το περίμενε κανείς, κύριε πρωθυπουργέ, ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το κτίριο θα ήταν έτοιμο».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που ανέλαβα δήμαρχος στην περιοχή μας και θεωρώ ότι σήμερα είναι η καλύτερη μέρα της μέχρι τώρα θητείας μου. Βλέπω σήμερα χαρούμενα παιδικά πρόσωπα. Είμαι συγκινημένος γι’ αυτό που θα πω και το λέω πραγματικά γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά -και σαν δήμαρχος και σαν πατέρας- να βλέπουμε παιδιά να χαμογελούν. Και αυτό το χαμόγελο που βλέπουμε στα παιδιά και τη χαρά την οφείλουμε στον πρωθυπουργό μας, τον οποίο ειλικρινά, από τα βάθη της καρδιάς μας, τόσο εγώ όσο και οι συνδημότες μου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει