Ενημέρωση με ένα κλικ

Στο Hall of Fame η κλάση του 2021

Με κάθε επισημότητα η κλάση του 2021 του Hall of Fame μπήκε στο “Μουσείο του μπάσκετ” στην Ιντιανάπολις, τα ξημερώματα της Κυριακής, σε μία εκδήλωση γεμάτη συγκινητικές στιγμές και αποθέωση για τα αστέρια του παρελθόντος που έδωσαν το «παρών», όπως ήταν μεταξύ άλλων οι Τόνι Κούκοτς, Κρις Γουέμπερ, Κρις Μπος και Μπιλ Ράσελ.

Στην αίθουσα βρέθηκε και ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αποθέωσε τους αθλητές, ιδιαιτέρως τον Μπιλ Ράσελ!

Συνολικά 16 άνθρωποι πέρασαν στο πάνθεον (Hall of Fame, kl;ash toy 2021) και συγκεκριμένα οι Κρις Γουέμπερ, Τόνι Κούκοτς, Κρις Μπος, Πολ Πιρς, Μπεν Γουάλας, Μπομπ Ντάντριτζ, Ρικ Έιντελμαν, Μπιλ Ράσελ, Τζέι Ράιτ, Γιολάντα Γκρίφιθ, Λόρεν Τζάκσον, Περκ Μονρό, Κλάρενς Τζένκινς, Βαλ Άκερμαν, Κότον Φίτζιμονς και Χάουαρντ Γκράφινκελ.

Ο παλαίμαχος σταρ των Σικάγο Μπουλς, Τόνι Κούκοτς ευχαρίστησε τους Μάικλ Τζόρνταν και Σκότι Πίπεν «που με… κλώτσησαν από πίσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 και με έκαναν να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά», ενώ από την πλευρά του ο Πολ Πιρς δεν ξέχασε τις εννέα ομάδες που τον προσπέρασαν στο ΝΒΑ Draft 1998 με αποτέλεσμα να πέσει στο Νο10, ενώ στάσθηκε ιδιαίτερα στους Μπόστον Σέλτικς λέγοντας «… μου προσέφεραν έξτρα κίνητρο και είμαι ευγνώμων που πήγα σε αυτή την ομάδα.»

Ο μεγάλος Μπιλ Ράσελ, ο οποίος είχε μπει στο Hall of Fame και ενώ αγωνιζόταν ακόμη, το 1975, και τώρα εισήλθε ξανά, ως προπονητής (σ.σ. μόλις ο 5ος που κατάφερε κάτι τέτοιο), άκουσε τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να μιλάει γι΄ αυτόν με τα καλύτερα λόγια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο άλλοτε «Πλανητάρχης» «… γνωρίζει περισσότερο ίσως από τον καθένα τι απαιτείται για να νικήσεις, για να ηγηθείς. Όσο ψηλός και να ήταν, η ιστορία του είναι ακόμα ψηλότερη!»

Δακρυσμένος παρουσιάστηκε ο Κρις Γουέμπερ, στη διάρκεια των δηλώσεών του, ιδιαίτερα όταν ευχαρίστησε τους γονείς του, επειδή η μητέρα του έκανε δύο δουλειές για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα σε ένα σπίτι με πέντε παιδιά, ενώ στη συνέχεια αποθέωσε το Ντιτρόιτ.

Ο Κρις Μπος, ο οποίος είδε τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Γουέιντ να παρευρίσκονται στην αίθουσα για να τον τιμήσουν, αναφέρθηκε ξεχωριστά στον Κόμπι Μπράιαντ τονίζοντας ότι «αποτέλεσε έμπνευση για την γενιά μου», ενώ δεν ξέχασε τον Πατ Ράιλι και ένα δακτυλίδι πρωταθλητή που του έδωσε ο πρόεδρος των Μαϊάμι Χιτ έως ότου κατακτήσει ένα με την ομάδα.

Ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που μπήκε στο Hall of Fame χωρίς να έχει γίνει ντραφτ ήταν ο Μπεν Γουάλας. Και αυτός ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος λέγοντας πως «το μπάσκετ δεν ήταν η ζωή μου, απλώς ήταν μέσα στην ζωή μου. Πήρα το μπάσκετ και δημιούργησα έναν δρόμο για όσους με βοήθησαν, πήρα κι έδωσα πολλά, πιστεύω πως άνοιξα τον δρόμο.»

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει