Ενημέρωση με ένα κλικ

MyEfka Live – Καλύπτονται με ψηφιακά γκισέ όλα τα νησιά

Η νέα πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, η οποία θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τους ασφαλισμένους είναι το MyEfka Live, μιας και μπορούν να κάνουν τις υποχρεώσεις τους από τον υπολογιστή του σπιτιού τους.

Οι υπηρεσίες που έχουν δημιουργηθεί είναι πολλές και θεωρείται ως ένα υπερταμείο ασφάλισης. Μέσω αυτών υπάρχουν ψηφιακά γκισέ, όπου βοηθούν στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μέχρι στιγμής το MyEfka Live είναι διαθέσιμο μόνο για κατοίκους των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας powergame.gr, στην επόμενη φάση, δηλαδή περίπου στις αρχές Οκτωβρίου, θα ενταχθούν στο MyEfka Live τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου και τα νησιά του Ιουνίου, ενώ στην τρίτη φάση που αναμένεται από τέλη Νοεμβρίου μέχρι αρχές Δεκεμβρίου η πλατφόρμα θα αρχίσει να εξυπηρετεί την Κρήτη, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και των Σποράδων.

Έτσι μέχρι το τέλος του έτους ολοκληρώνεται η κάλυψη όλης της νησιωτικής Ελλάδας και οι κάτοικοι των νησιών δεν θα χρειάζεται να μεταφέρονται από νησί σε νησί προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης το πρώτο εξάμηνο του 2022 η λειτουργία της πλατφόρμας θα επεκταθεί και σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα γεγονός που θα φέρει ακόμα πιο κοντά τον ΕΦΚΑ στην ψηφιακή του ολοκλήρωση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει