Ενημέρωση με ένα κλικ

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Τα ναρκωτικά και το πάθος με τον Παναθηναϊκό

Πριν από 2 χρόνια ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησε την τελευταία του πνοή. Ήσυχα στο σπίτι του στο Πήλιο ο πολυαγαπημένος τραγουδοποιός πέρασε στη γειτονιά των Αγγέλων, καθώς τον “πρόδωσε” η καρδιά του.

Είχε χρόνιο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα υγείας που του έφερε και την κατάθλιψη μετά την εγχείρηση ανοικτής καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί, όπου είχε μιλήσει για αυτό.

«Είχα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, ένα πρόβλημα καρδιακό που πλέον το ξεπέρασα. Και ξέρεις, αυτό σου δημιουργεί κατάθλιψη εκ των πραγμάτων» είχε πει σε συνέντευξή του: «Και μάλιστα η δικιά μου τότε, ήταν μανιοκατάθλιψη. Δεν είναι το ίδιο. Με τη μανιοκατάθλιψη αισθάνεσαι ότι είναι κοντά ο θάνατος. Κι αυτό σε τρομάζει. Το ξεπέρασα, έκανα και ό,τι έπρεπε να κάνω για την υγεία μου και το ξεπέρασα.

Αλλά μήπως ελέγχεται η κατάθλιψη; Όλος ο κόσμος χάπια παίρνει. Οι περισσότερες μορφές κατάθλιψης έχουν αιτία. Αν κάτσεις και σκεφτείς λίγο, καταλαβαίνεις για ποιο λόγο υπάρχει. Αν δεν έχει λεφτά ο κόσμος να πληρώσει τα έξοδα του, τα χρέη του, παθαίνει κατάθλιψη…».

Ο αγώνα του με τα ναρκωτικά

Ένα από τα μεγάλα του λάθη ήταν τα ναρκωτικά. Παρόλο που δεν ήταν εθισμένος, δεν είχε πέσει σε βαριά ναρκωτικά και το κατάλαβε εγκαίρως πως έπρεπε να τα κόψει. Μπορεί να Δοκίμασε, έκανε για μια περίοδο και αποφάσισε να τα κόψει…

«Με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, για παράδειγμα, κάναμε παρέα. Ήρθε ένα πρωί που τα έκοψα όλα μαχαίρι» είχε πει. Πότε ήταν αυτή η μέρα; «Όταν γνώρισα τη γυναίκα μου. Είχαμε το πρώτο μας ραντεβού σε ένα μαγαζί. Νωρίτερα είχα πάει σε ένα φίλο μου και κάναμε «τσιγάρο». Στο ραντεβού, η γυναίκα μου, μού μιλούσε και δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε. Μάλιστα, είχε έρθει με μία φίλη της, η οποία γύρισε κάποια στιγμή και ρώτησε «τι λέει αυτός;». Εκεί είπα «τέρμα δεν ξανακάνω.

Κάποια στιγμή με κούρασε αυτό το πράγμα. Και τώρα, ως πατέρας, λέω στην κόρη μου και στα νέα παιδιά «μακριά». Ευτυχώς, οι φόβοι μου με συγκράτησαν και δεν έπεσα σε επικίνδυνα πράγματα. Γι’ αυτό σταμάτησα. Είπα, “άσε, προτιμώ να ζήσω”»!

Ο Παναθηναϊκός

Ένα από τα μεγάλα του πάθη ήταν και ο Παναθηναϊκός. Ο Μαχαιρίτσας ήταν λάτρης του γηπέδου και αρκετές φορές μάλιστα είχε βρεθεί, είτε στο ΟΑΚΑ είτε στο “Απόστολος Νικολαΐδης” να παρακολουθήσει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα και είχε άποψη πάνω στα τεκτενόμενα του συλλόγου.

3

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει