Ενημέρωση με ένα κλικ

Μπουρλά: Τα διδάγματα από την αντιμετώπιση της covid-19 προς όφελος όλων των ασθενών

«Μην ξεχνάτε ότι στο τέλος η επιστήμη θα νικήσει» ήταν το μήνυμα του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά προς τους συμμετέχοντες στο ιατρικό συνέδριο Aristotle Medical Forum, μεγάλο μέρος των εργασιών του οποίου είναι αφιερωμένο στην πανδημία COVID-19.

«Η νόσος covid-19 είναι μία απειλή για την παγκόσμια υγεία που συμβαίνει μία φορά στα 100 χρόνια και επέφερε τεράστια επιβάρυνση στα υγειονομικά συστήματα και τις ζωές των ανθρώπων», ανέφερε ο κ. Μπουρλά στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απέστειλε στους συνέδρους, επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο τώρα για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα είναι να αξιοποιήσει τα διδάγματα που αποκόμισε από την αντιμετώπιση της covid-19 προς όφελος όλων των ασθενών, «των εκατομμυρίων ανθρώπων που πάσχουν από άλλες σοβαρές ασθένειες, ανθρώπων με εξίσου επείγουσες ανάγκες».

«Η ταχύτητα με την οποία αλληλεπιδρούμε με τις ρυθμιστικές αρχές , καθώς και η συνεχής επιτάχυνση των ψηφιακών λύσεων είναι μόνο μερικά από όσα σχεδιάζουμε να εφαρμόσουμε μελλοντικά στις κλινικές μελέτες μας, προκειμένου να συνεχίσουμε να κινούμαστε με την ταχύτητα της επιστήμης», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τόνισε ότι «έχουν τροφοδοτήσει πρωτοποριακή έρευνα και δώσει τη δυνατότητα για ευρεία συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων, κυβερνήσεων, ερευνητικών ινστιτούτων και φαρμακευτικών εταιρειών». Εξέφρασε μάλιστα «ιδιαίτερη χαρά για το ότι η ελληνική πολιτεία συνεργάζεται με την ακαδημαϊκή κοινότητα για τη δημιουργία ενός σταθερού πλαισίου που θα διέπει τη σύσταση τεχνοβλαστών από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και θα περιλαμβάνει την παροχή προστασίας για την πνευματική ιδιοκτησία».

Αναφερόμενος στο κέντρο της Pfizer της Θεσσαλονίκης δήλωσε «ευτυχής για το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας που διέπει ολόκληρο το οικοσύστημα καινοτομίας της πόλης», δεσμευόμενος ότι «από πλευράς μας θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε». Στις παγκόσμιες δομές της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, όπως διευκρίνισε, εργάζονται ήδη «πάνω 350 άρτια καταρτισμένοι επιστήμονες μεταξύ των οποίων και απόδημοι Έλληνες και οι επενδύσεις που πραγματοποιούμε στις εγκαταστάσεις μας θα ενισχύσουν περαιτέρω το προφίλ καινοτομίας της χώρας μας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει