Ενημέρωση με ένα κλικ

Η ιατρική καινοτομία «κλειδί» για ένα βιώσιμο σύστημα δημόσιας υγείας

Η ιατρική καινοτομία αποτελεί «κλειδί» για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου συστήματος δημόσιας υγείας στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών συστημάτων, δήλωσε ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, απευθύνοντας χαιρετισμό στην πρωινή συνεδρία της δεύτερης μέρας του Aristotle Medical Forum, του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ.

Ο κ. Δήμας μίλησε για την «προσπάθεια που κάνει η Πολιτεία να συνδέσει τη βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα με διαφόρους τομείς, ένας από τους οποίους είναι και η ιατρική με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη σύνδεση ολοένα και περισσότερων τομέων με την έρευνα και την καινοτομία».

Αναφερόμενος στην πανδημία ο υφυπουργός υπογράμμισε την καθοριστική συνεισφορά και καθοδήγηση της ερευνητικής κοινότητας και των επιστημόνων στην προσπάθεια να βρεθούν λύσεις. «Οι νέες τεχνολογίες έχουν θέση μέσα στην ιατρική και αποτελούν χρήσιμα εργαλεία τόσο στην καθημερινή άσκηση της επιστήμης όσο και στην ανακάλυψη νέων τεχνικών που στόχο έχουν να συνεισφέρουν να προάγουν, να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η παγκόσμια ερευνητική κοινότητα κατάφερε να ανακαλύψει πολλά εμβόλια, τα οποία να είναι ασφαλή και αποτελεσματικά»

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει