Ενημέρωση με ένα κλικ

LIVE: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

Οι κάτοικοι της Αττικής αποχαιρέτησαν τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη στη Μητρόπολη Αθηνών όπου η σορός του, εκτέθηκε για τρεις ημέρες σε δημόσιο προσκύνημα.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί αύριο, στο Γαλατά Χανίων και αμέσως μετά ο Μίκης θα αναπαυτεί στην αγκαλιά της κρητικής γης, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

Αναμένεται να προσέλθουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Στις 3 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η τελετή αποχαιρετισμού, στην οποία αναμένεται να παραστεί πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού, του καλλιτεχνικού και του πνευματικού κόσμου. Τους επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

ERT1 LIVE

Στη Μητρόπολη Αθηνών προσήλθαν το πρωί ο πρώην Προέδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

 

Άνθρωποι κάθε γενιάς, βρέθηκαν στη Μητρόπολη Αθηνών, για να πουν το δικό τους «αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη. Ξεχωριστή στιγμή η παρουσία του Κώστα Γαβρά και του Βασίλη Βασιλικού στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, οι οποίοι αποχαιρέτησαν, εμφανώς συγκινημένοι, τον συνθέτη του «Ζήτα». Φόρο τιμής απέτισαν ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και πολλοί άλλοι.

Στη συνέχεια η σορός θα κατευθυνθεί προς το λιμάνι του Πειραιά απ’ όπου ο Μίκης Θεοδωράκης θα ξεκινήσει για το τελευταίο του ταξίδι με προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, τα Χανιά, όπου αναμένεται να φθάσει περίπου στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Χανίων. Στη συνέχεια θα τελεστεί νεκρώσιμος ακολουθία στον Άγιο Νικόλαο στο Γαλατά Χανίων και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ταφή στην κρητική γη σύμφωνα με την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει