Ενημέρωση με ένα κλικ

Οικονομική στήριξη της ΠΕΔ-ΚΜ στους πυρόπληκτους Δήμους

Οικονομική στήριξη στους πληγέντες, από τις καταστροφικές πυρκαγιές, δήμους και μικρές κοινότητες προσφέρει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), καταβάλλοντας ως συμβολική ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης, ποσό ύψους 30.000 ευρώ σε ειδικό λογαριασμό που ανοίχθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό.

Η ΠΕΔΚΜ καλεί τους δήμους, μέλη της να συνδράμουν για την ανακούφιση των πυρόπληκτων και να καταθέσουν την οικονομική τους βοήθεια στον υπ’ αριθμ. GR41 0172 2330 0052 3310 4063 201 λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Αναφερόμενος στη σχετική πρωτοβουλία, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης έκανε λόγο για στοχευμένη βοήθεια μέσω του ειδικού λογαριασμού και απηύθυνε έκκληση να κινητοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση επιχειρήσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται σε κάθε δήμο, ώστε να υπάρξει ουσιαστική εκπροσώπηση των 38 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας τους δήμους που επλήγησαν περισσότερο από τις πυρκαγιές.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΠEΔ-ΚΜ τέθηκε, άλλωστε, το θέμα της κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων, ενώ το Δ.Σ επαναδιατύπωσε την απόφαση που έλαβε για τρίτη φορά μέσα στο 2021, επισημαίνοντας ότι πρέπει να σταματήσει η «αφαίμαξη» του προσωπικού των δήμων και πως οι μετακινήσεις θα πρέπει να είναι ενδοαυτοδιοικητικές και μόνον.

Ακόμη η ΠΕΔ-ΚΜ εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στην κατάργηση του προγράμματος «Αθλητισμός για Όλους» ενώ συζήτησε και το θέμα των 70.000 παιδιών που έμειναν και φέτος, εκτός της δωρεάν φιλοξενίας σε ΚΔΑΠ και παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, με βάση τα τελικά αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ που υλοποιεί τα δύο προγράμματα. Τη σχετική ενημέρωση έκανε στο σώμα ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ως πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, ενώ αποφασίστηκε να προταθεί στην κυβέρνηση η έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 50.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την κάλυψη των voucher των νηπίων που έμειναν εκτός, ενώ πληρούσαν τους όρους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει