Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο Μίκης στην Μητρόπολη Αθηνών – Το Dimosio.gr στο τελευταίο ταξίδι του μεγάλου Έλληνα

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε το λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μίκη Θεοδωράκη που πέρασε στην αιωνιότητα την Πέμπτη (2/5) και σκόρπισε τη θλίψη στην Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο.

 

«Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «Αθάνατος» και «Μίκη ζεις εσύ μας οδηγείς» ακούγονται ανάμεσα από τα χειροκροτήματα τραγουδούσαν όσοι περιμένουν για το λαϊκό προσκύνημα, με το κλίμα να είναι συναισθηματικά φορτισμένο για την απώλεια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Στις 16:40 έφτασε στη Μητρόπολη η νεκροφόρα με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη στον χώρο της Μητρόπολης. Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί φώναζε «Αθάνατος», ενώ ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Οι θαυμαστές του αείμνηστου συνθέτη δεν σταμάτησαν να τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη όσο περίμεναν να τον αποχαιρετήσουν.

Το λαϊκό προσκύνημα στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη ξεκίνησε στις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας στη Μητρόπολη Αθηνών και θα διαρκέσει τρεις μέρες. Την Πέμπτη 9/9 θα γίνει η ταφή του στον Γαλατά Χανίων.

 

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του πατέρα του, τον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, πλάι στους γονείς και τον αδερφό του, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει