Ενημέρωση με ένα κλικ

Στις 14/9 ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση σε ανοσοκατασταλμένους

Από την ερχόμενη Τρίτη 14/9, αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολιασμού σε ανοσοκατασταλμένους, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα ο Μ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι «σε σχέση με την αναμνηστική δόση του εμβολίου, ξεκινάμε με τους ανοσοκατασταλμένους και πλατφόρμα θα ανοίξει την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου. Τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα αυτή θα λαμβάνουν υπενθυμιστικό μήνυμα (SMS) μία ημέρα πριν προκειμένου να προσέλθουν την επομένη στο ραντεβού του».

Πρόσθεσε δε, ότι αυτή τη στιγμή οι ανοσοκατασταλμένοι ανέρχονται στους 285.000.

Σ’ ότι αφορά τους υπόλοιπους εμβολιασμούς, ο γενικός γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε ότι σήμερα αναμένεται να φτάσουμε τους 29.000 εμβολιασμούς, ενώ τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό περίπου 150.000 άτομα.

Μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί:

Το 45,4% των ατόμων ηλικίας από 18-24

Το 20% των ατόμων ηλικίας 15-17 ήτοι περίπου 74.000 έφηβοι

Το 9,6% των παιδιών ήτοι περίπου 36.500.

Παράλληλα προχωρά όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους και ο εμβολιασμός των Ρομά, των αστέγων και των μεταναστών, ενώ σήμερα (6/9) είχαμε και τους πρώτους εμβολιασμούς σε εκκλησία.

Η έρευνα για τους εικονικούς εμβολιασμούς του ΚΥ Παλαμά βρίσκεται σε εξέλιξη

Αναφερόμενος στην υπόθεση με τους εικονικούς εμβολιασμούς που σημειώθηκαν στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι «η ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη σύντομα θα ολοκληρωθεί, ενώ διεξάγεται και εισαγγελική έρευνα. Μιλάμε για μια υπόθεση που αφορά εσκεμμένες ενέργειες ενός συγκεκριμένου ατόμου και εξετάζεται η συμμετοχή και άλλων».

Πρόσθεσε επίσης ότι στη διαδικασία καταχώρησης εμβολιασμού, «υπάρχουν πολλές δικλίδες ασφαλείας οι οποίες θα αυστηροποιηθούν σύντομα, ενώ τέτοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες της ΕΕ».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει