Ενημέρωση με ένα κλικ

Προκήρυξη – “Μαμούθ” από τον ΟΑΕΔ: Έτοιμες 25.000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας

Από μέρα σε μέρα αναμένεται η προκήρυξη του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, που θα δώσει «ανάσα» σε 25.000 ανέργους.

Οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν για διάστημα οκτώ μηνών στο δημόσιο και συγκεκριμένα σε δήμους και περιφέρειες της χώρας, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας και υπηρεσίες των υπουργείων, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω του προγράμματος θα στηριχθούν και οι πληγέντες από τις πυρκαγιές δήμοι, αλλά και οι δήμοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω προσφυγικού. Ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τα 188 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους αλλά και από το ΕΣΠΑ.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας προβλέπει ότι η υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις από τους ενδιαφερόμενους θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν δημοσιευθεί οι οριστικοί πίνακες των επιτυχόντων.

Για την τελική επιλογή των ωφελούμενων θα υπάρχει μοριοδότηση, ανάλογα με το χρονικό διάστημα της ανεργίας του ίδιου του ανέργου ή της συζύγου του, το ποσοστό αναπηρίας, αν υπάρχει, και το δηλωθέν ετήσιο εισόδημα, οικογενειακό ή ατομικό. Πρόσθετα μόρια θα δίνονται ανάλογα με την ηλικία του αιτούντος και φυσικά, σε σχέση με τον αριθμό των παιδιών του.

Επιπλέον μόρια θα παρέχονται στην περίπτωση που ο αιτών λαμβάνει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αλλά και εάν είναι γονέας προστατευόμενου μέλους ΑμεΑ.

Διαβάστε περισσότερα στοdimosio.gr/

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει